УДАРНА ВЕСТ! ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – Зеленски жели крај рата!?

UDARNA VEST! VELIKI PREOKRET – Zelenski želi kraj rata!?

21 maja 2023

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predložio je danas da se u julu održi međunarodni samit posvećen ukrajinskoj formuli mira.

„Za kratko vreme, već u julu, rat u punom obimu će ući u 500 dan. A to je simboličan vremenski period, dobar mesec da se sazove Samit Formule mira, samit globalne većine. Samit svih onih koji podržavaju poštenje i odlučni su da ovaj rat privedu kraju“.



„Pozivam vas da se pridružite zajedničkim naporima,“ rekao je Zelenski tokom govora na radnoj sednici samita G7 „Ka mirnom, stabilnom i prosperitetnom svetu“ uz učešće zemalja G7, Ukrajine i partnera, prenosi Ukrinform pozivajući se na pres-službu predsednika.

„Branili biste se da vam je provaljen dom, da vam je neprijatelj došao na kapiju i deportovao vašu decu, ne biste se predali kolonizatorima, ujedinili biste ceo svet, borili biste se – kao što se mi borimo“, rekao je Zelenski.

On je podsetio da je Ukrajina ponudila svetu svoju formulu mira, i to, kako je naveo, na način koji obezbeđuje da je svaka njena tačka podržana rezolucijama UN.

U Japanu je u toku 48. samit lidera Grupe sedam. Njegovi učesnici razmatraju načine da se osigura stabilnost globalne ekonomije, uključujući posledice pandemije koronavirusa i ruske agresije na Ukrajinu, podseća ukrajinska agencija.

(Tanjug)

KOMENTARI



4 komentara

 1. radmila says:

  Klaun zeli kraj rata pod njegovim uslovima, da se Rusija povuce i plati odstetu. Malo realnosti ne bi bilo na odmet ali toga nema pod njegovom cirkuskom satrom.

 2. Dejan says:

  Cemu kraj rata,primirje??? USA zlikovacki fazoni da mogu da pregrupisu snage,Koji vise I nemaju jer narod Ukraine shvaca sta se desava I nece da ratuju za zapadne ubice I njihove interese. PUTINe gazi do granice istoka ukrajine, pa tad primirje,kraj rata Ako zelite.

 3. Smrdevit Posavski says:

  nema od toga nista. Ti ne pregovaras,to ništa ne sazivas,ti ništa ne pricas.

 4. milorad5 says:

  stani-kreni taktika sad će da traže primirje i pregovore:) dok ne napune magacine sa oružjem i municijim..rusi su im već unapred rekli da će samo sa USA da pregovaraju a TAMO nema NIKOGA ko sme da ode na te pregovore naročito pred izbore:).Pa čak i ako pošalju neku sitnu bubu tehničkog sekretara itd.rusi to treba da odbiju i mislim da će odbiti i da i ako pristnu na neke priče neće pristati na primirje..ravnaće kijev i ostatak ukrajine malo po malo do momenta kad NATO ne bude suočen sa ozbiljnom nuklearnom pretnjom iz rusije..a taj momenat nije daleko...Onda će MOŽDa i bit inekih ozbiljnih globalnih pregovora a možda i NEĆE..cela ova gnusna priča sa ukrajinskim prxy ratom će se vući još neko vreme verovatno do prvog kvartal sledeće god.a sledeća god.će biti jedna od najopasnijih i presudnih god.u istoriji čovečanstva uopšte do sad.Mislim da je nuklearni rat neizbežan u ovom momentu i da će se to desiti u toku sledeće god..misli mda je takodje pitanje jačine u igri..da li 500 ili 3000 bombi ali sigurno neće biti JEDA ILI DVE sa tim oružjem se ne šali i ne igra na blef o zastrašivanje..ili udaraš DA BOLI ili NE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *