УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ ОДБИО ДА ИДЕ У ЗАГРЕБ

UDARNA VEST! VUČIĆ ODBIO DA IDE U ZAGREB

14 novembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne otputuje u Zagreb gde će biti održan kongres Evropske narodne partije (EPP), na koji je pozvan kao lider SNS-a, navodeći da, između ostalog, ne želi da utiče na dodatno pogoršanje položaja Srba u Hrvatskoj.

Vučić je u pismu predsedniku EPP Žozefu Dolu, u kojem je obrazložio svoju odluku, naveo i da to što neće prisustvovati kongresu EPP-a u Zagrebu, nije dokaz slabosti, već, kako kaže, dokaz snage i želje da menja stvari nabolje.Dodao je da je najvažniji deo politike koju predstavlja pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti.

U pismu, koje je „Blic“ objavio u celosti, Vučić se zahvalio na pozivu da se lično obrati kongresu EPP-a u Zagrebu i da je taj poziv za njega velika čast i zahtev za još odgovorniji pristup rešavanju brojnih problema u regionu u kojem živimo.

„Želim da Vas obavestim da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regionu, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom periodu. Ipak, nedeljama unazad, a znam da Vas je u svom pismu o tome obavestila Jadranka Joksimović, traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku“, istakao je on.

Povela se hajka protiv mog dolaska u Zagreb

Vučić je dodao da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na kolenima.

„Kao što znate gospodine predsedniče, nimalo nisam strašljiv, već sam mnogo puta odolevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade. I snažno i ozbiljno i odgovorno. Takođe, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji deo politike koju predstavljam, a to je pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti“, istakao je on.

Vučić je rekao da ni na koji način ne želi da utiče na dodatno pogoršanje položaja Srba u Hrvatskoj.

„Zbog svega navedenog, obaveštavam Vas da neću prisustvovati našem kongresu u Zagrebu, smatrajući da time i Vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim Vas, shvatite kao dokaz snage i želje da menjamo stvari nabolje, a ne kao dokaz slabosti“, poručio je on.

U skladu sa tim, a pre svega uz ogromnu nadu i očekivanje da će odnosi Srbije i Hrvatske biti mnogo bolji u budućnosti, Vučić je zamolio Dola da jedan od narednih važnih dogadaja za EPP organizuje u Srbiji, gde su, dodaje, svi dobrodošli i gde ni protiv jednog učesnika i člana EPP-a neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga.Naveo je da se SNS ponosi time što pripada porodici evropskih narodnih partija i zahvalio se Dolu na svemu što je učinio kako za poziciju Srbije u Evropi, tako i za položaj naprednjaka u najvažnijoj porodici evropskih političkih partija.

Zamolio je Dola da prenese njegove čestitke partijskoj koleginici Ursuli Fon der Lajen na izboru za šefa Evropske komisije, uz uverenje da će u ovim teškim vremenima pokazati celoj Evropi zašto je „naša EPP“ najbolji, najozbiljniji i najodgovorniji izbor.

U posebnoj napomeni Vučić dodaje da će napadi na njega, čak i posle odluke kojoj se najveći deo hrvatskog društva nadao, biti nastavljeni.

„To uzmite samo kao dokaz svake od reči koju sam vam ovde napisao“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI6 komentara

 1. deda mraz says:

  Koji bre cirkus i komedija pa i svakoj budali je jasno da im je ovaj nas bio jedan od kumova na krstenju zajedno sa milosevicem i seseljom i oni su im priznali ustasiju bez Srba,a sad ga ko fol napadaju,pa nismo ni mi Srbi vise toliko naivni i sve je vise jadno i bedno koliko ovaj dozvoljava da se ustaski sljam javno izivljava nad Srbima.

 2. Kulak says:

  Proterati hrvatske lobiste predvođene zloglasnom sonjom biserko iz Srbije zauvek.

  • persida says:

   Bolje je uhapsiti promotere ustastva i staviti u zatvor na neodredjeno vreme.

 3. Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba says:

  U Evropskoj NARODNOJ partiji njemu nije mesto sa njegovom antinarodnom strankom.Drugo, šta će on u Zagrebu?Viđao se sa Kolindom i drugima i nikakve vajde, samo još više laprdaju obe strane posle tih sastanaka.A i verovatno bi mu rekli nešto neprijatno iz njegove prošlosti (čiji smo mi sada svi u Srbiji taoci), što bi mu škodilo pred izbore.Zato on sada po milioniti put ovu neuspelu situaciju proglašava za neki uspeh. Budalaštine, budalaštine, budalaštine i samo budalaštine.Na pretek.A narod zinuo ko ovca pred televizorom.Najteže mi je što nam život prođe među i pod budalama velikog kalibra.

 4. Mirko says:

  Tom Dolu si svašta nadrobio.Samo si me razočarao što ni jednom nisi pomenuo Đilasa, Jeremića i Obradovića.Pa, iz Njujorka ne možeš rečenicu da pošalješ, a da ih ne pomeneš, a sad propusti priliku.Ovo ne sluti na dobro.

 5. persida says:

  Zasto si odbio, zar nisi Kolindi sa buketom cveca izjavio ljubav na mostu, postoji snimak o tome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *