УДАРНА ВЕСТ – ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Макрон прави димну завесу – војници и официри из НАТО већ су у Украјини

UDARNA VEST – ZAPADNI MEDIJI JAVLJAJU: Makron pravi dimnu zavesu – vojnici i oficiri iz NATO već su u Ukrajini

28 februara 2024

IZJAVA francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja NATO trupa u Ukrajinu imala je za cilj da legalizuje već postojeće prisustvo komandosa iz zemalja članica alijanse na teritoriji Ukrajine, objavio je britanski list The Financial Times.

Preneo je priznanje anonimnog visokog evropskog odbrambenog zvaničnika:„Činjenica je da se zapadni specijalci već nalaze u Ukrajini. Jedino što to još uvek nije zvanično priznato“.

Britanskom listu se pridružio i nemački visokotiražni Bild:

„Na teritoriji Ukrajine nalazi se niz vojnih stručnjaka iz zapadnih zemalja koji pomažu u programiranju sistema protivvazdušne odbrane i krstarećih raketa“.

Dodao je: „Situacija u kojoj će zapadno vojno osoblje moći da učestvuje u neprijateljstvima u Ukrajini malo je verovatna“.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti na istu temu je objavila, prenoseći reči komandanta jedne od jurišnih jedinica dobrovoljačkog korpusa koji deluje na Artemovskom sektoru fronta:

„Naša vojska je već primetila prisustvo specijalnih snaga iz zemalja NATO-a u redovima Oružanih snaga Ukrajine. Odavno smo ih `registrovali` u borbama za Bahmut. Oni za nas nisu tajna. Često su i u sastavu odreda koji ne dozvoljavaju Ukrajincima da napuštaju front. Među njima se posebno ističu Poljaci“.

Isti oficir je RIA Novosti rekao:

„Stranaca ima dosta u sastavu posada koje upravljaju najsavremenijim zapadnim naoružanjem predatim Ukrajini. Takođe: među pilotima i vojnim savetnicima. Ukrajina nikada nije imala ovoliki broj „kvalitetnih pilota“. Povrh svega, sve specijalne operacije planiraju stranci. Svuda su. Ranije su pokušavali da ih predstave kao dobrovoljce i plaćenike, ali postepeno sve postaje ogoljenije. Kod Bogdanovke, severno od Časovog Jara, naši momci su uništili grupu Natovaca“.

Ukazao je na prilično visok nivo obučenosti specijalnih snaga iz zemalja NATO-a, ali i ocenio da se radi o borcima koji ne mogu da izdrže duži borbeni pritisak.

Deo istine o infiltraciji Natovaca u ukrajinski rat otkrili su, ne hoteći, „američki plaćenici Džejson Friman i Džošua Džon Rendsford, koji su bili pripadnici „ukrajinske legije stranaca“.

U otvoreni razgovor su ih uvukli ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Alekse Stoljarov (Leksus). Predstavili su im se kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko, koji navodno regrutuje strance za svoju ličnu vojnu kampanju.Frimen im je poverio da je najveći problem ukrajinski komandni sastav koji ne sluša vojnike sa iskustvom u drugim ratovima.

Frimen je poverio „Porošenku“ da su na front došli operativci CIA i vojnici američkih specijalnih snaga, koji su „pokušali da ukrajinskim komandantima prenesu veoma dobre ideje“.

A za sebe je rekao: „Vikao sam na razne ukrajinske pukovnike koji su ugrobili cele svoje jedinice. Nemam poštovanje za pojedine ukrajinske komandante. Zbog njihove loše taktike i loših naređenja umiru mladi ukrajinski vojnici. Za razliku od njih, Rusi se veoma brzo prilagođavaju onome što rade Ukrajinci.

Randsford je dodao da neki ukrajinski komandanti ne znaju ni gde im se poverene jedinice nalaze“.

Istražni komitet Rusije saopštio je da je pokrenuo krivične postupke protiv više od 590 plaćenika iz 46 država koje se bore na strani Ukrajine, uključujući državljane Britanije, SAD i Gruzije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Fićko says:

    Budale ništa ne razumeju. Mozak im je kod njihovih gospodara, a telo na potencijalnom groblju.

  2. svarog says:

    Popušili francuzi i sad panika emanuel bonaparte rešava rat u ukraini

  3. Baćo says:

    Rusi imaju sve dokaze i šta sad čekaju. Čitav Zapad je umešan u rat što ih čini saučesnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *