УДАРНО! ЕПСКИ НЕУСПЕХ ЦИА-е

UDARNO! EPSKI NEUSPEH CIA-e

6 novembra 2021

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) SAD Vilijam Berns naneo je nepopravljivu štetu imidžu tajne službe na čijem je čelu bio tokom posete Rusiji, izjavio je ruski politikolog i publicista Armen Gasparjan.Američki televizijski kanal CNN javio je da je američki predsednik Džo Bajden bio inicijator posete Vilijama Bernsa Moskvi.

Šefu CIA je naloženo da rukovodstvu Ruske Federacije prenese upozorenje o gomilanju ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom, kao i da utvrdi prave motive delovanja Kremlja.

Osim toga, Bela kuća je zabrinuta zbog mogućnosti da Rusija koristi izvoz gasa u Evropu kao polugu pritiska na Kijev i zemlje EU.

Politikolog i publicista Armen Raspajan priznao je na svom Jutjub blogu da se sa „dubokom mukom“ upoznao sa ovom vesti.

Tokom Hladnog rata, američko rukovodstvo je imalo opširne i pouzdane informacije o svemu što se dešavalo u SSSR-u.

Veliki broj sovjetologa koji su radili posebno u ovoj oblasti davao je analitičke proračune kako o raspoloženju u društvu, tako i o planovima partijske nomenklature, što je omogućilo Vašingtonu da produktivno deluje protiv Moskve.

„Pre oko 35 godina razumeli su sve procese u SSSR-u. Sada su ti sovjetolozi smenjeni, ne razumem ko, a direktor CIA jednostavno trpi epski neuspeh, pokazujući celom svetu da SAD uopšte ne znaju šta se dešava u Ruskoj Federaciji“, pita se Gasparjan.

Politikolog ističe da se SAD i dalje ponašaju kao da su najveća i jedina vojna sila na svetu, ne shvatajući da daleko zaostaju u bitnim vojnim sferama iza Rusije.

Webtribune.rs

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    alo na kraju je pola aparatičeka iz vrha sssr radilo PROTIV sssr,to je nakazni prizvod nakazno postavljenog društva koje je tako bilo ustrojeno da bi se RUSI uništili što više.SADA je sasvim druga priča u moskvi,zato u vašingtonu i nemaju ideju šta i kako sa rusijom.Bilo je lepo i lako rasturati već iznutra RASTURENU državu ali današnja rusija nije raspali sssr, iako je putin jako mudro i pametno usvojio neke neželjno i slučajno dobre tekovine i rešenja upravo tog istog SSSR,mudar potez koji će se pokazati kao FATALAN za vašington jer upravo u tim nekim procesima koji su se odigravali unutar sssr tokom hladnog rata i izdaje sssr se krije moćan politički otrov koji će doći glave onima koji su ga smislili u americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *