УДАРНО! ЕПСКИ НЕУСПЕХ ЦИА-е

УДАРНО! ЕПСКИ НЕУСПЕХ ЦИА-е

6 новембра 2021

Директор Централне обавештајне агенције (ЦИА) САД Вилијам Бернс нанео је непоправљиву штету имиџу тајне службе на чијем је челу био током посете Русији, изјавио је руски политиколог и публициста Армен Гаспарјан.Амерички телевизијски канал ЦНН јавио је да је амерички председник Џо Бајден био иницијатор посете Вилијама Бернса Москви.

Шефу ЦИА је наложено да руководству Руске Федерације пренесе упозорење о гомилању руских трупа у близини границе са Украјином, као и да утврди праве мотиве деловања Kремља.

Осим тога, Бела кућа је забринута због могућности да Русија користи извоз гаса у Европу као полугу притиска на Kијев и земље ЕУ.

Политиколог и публициста Армен Распајан признао је на свом Јутјуб блогу да се са „дубоком муком“ упознао са овом вести.

Током Хладног рата, америчко руководство је имало опширне и поуздане информације о свему што се дешавало у СССР-у.

Велики број совјетолога који су радили посебно у овој области давао је аналитичке прорачуне како о расположењу у друштву, тако и о плановима партијске номенклатуре, што је омогућило Вашингтону да продуктивно делује против Москве.

„Пре око 35 година разумели су све процесе у СССР-у. Сада су ти совјетолози смењени, не разумем ко, а директор ЦИА једноставно трпи епски неуспех, показујући целом свету да САД уопште не знају шта се дешава у Руској Федерацији“, пита се Гаспарјан.

Политиколог истиче да се САД и даље понашају као да су највећа и једина војна сила на свету, не схватајући да далеко заостају у битним војним сферама иза Русије.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    alo na kraju je pola aparatičeka iz vrha sssr radilo PROTIV sssr,to je nakazni prizvod nakazno postavljenog društva koje je tako bilo ustrojeno da bi se RUSI uništili što više.SADA je sasvim druga priča u moskvi,zato u vašingtonu i nemaju ideju šta i kako sa rusijom.Bilo je lepo i lako rasturati već iznutra RASTURENU državu ali današnja rusija nije raspali sssr, iako je putin jako mudro i pametno usvojio neke neželjno i slučajno dobre tekovine i rešenja upravo tog istog SSSR,mudar potez koji će se pokazati kao FATALAN za vašington jer upravo u tim nekim procesima koji su se odigravali unutar sssr tokom hladnog rata i izdaje sssr se krije moćan politički otrov koji će doći glave onima koji su ga smislili u americi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u