УДАРНО! На прагу смо великог сукоба – АМЕРИКА СПРЕМА НАПАД НА ДОНБАС

UDARNO! Na pragu smo velikog sukoba – AMERIKA SPREMA NAPAD NA DONBAS

10 novembra 2021

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je svoje sumnje na pripremu Sjedinjenih Država za napad na Donbas sa Crnog mora.Američki ratni brodovi koji su se pojavili u Crnom moru i redovni letovi američkih bombardera i lovaca u zapadnom delu Crnog mora ukazuju na pripremu SAD za vojni napad na Donbas.

Podatke o ovom pitanju potvrdili su predstavnici ruskog resora odbrane. Napomenuli su da trenutno nema informacija o namerama za udare u narednim danima, ali da će situacija zavisiti od objektivne situacije u regionu.

„S obzirom na to da je u vežbi, pored američke mornarice, planirano da učestvuje i taktička, patrolna i strateška avijacija, kao i kontigenti oružanih snaga Bugarske, Gruzije, Rumunije, Turske i Ukrajine, postoji studija o navodnim udarima s jugoistoka“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Prema mišljenju ruskih stručnjaka, malo je verovatno da će Vašington u trenutnoj situaciji krenuti na udare po Donbasu. Tvrdi se da će Vašington sačekati dok Kijev ne počne aktivno napredovanje, koje je, inače, osujećeno uzvratnim udarima i kontranapadima snaga DNR (Donjeck).

„SAD su verovale da bi Oružane snage Ukrajine mogle da napreduju duboko u DNR za nekoliko dana i da bi stoga mogle dobro da pripreme udare, ali kasnije, kada se saznalo da se blickrig Oružanih snaga Ukrajine gubi, Sjedinjene Države su se taktično povukle u istočnom delu Crnog mora, iako pretnja i dalje ostaje“, napominju ruski izvori.

Webtribune.rs

KOMENTARI5 komentara

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  To ce im biti zadnji rat.

 2. Rusofil: Ljubomirov Putinovski says:

  Spremaju se da pojedu veliko bullshits, ali ako i to smeju šta su čekali sve ove godine. Znači samo ništa od toga. Sorry americans. Treba obratiti pažnju da je putko u poznim godinama a onaj čuveni klavir iz viceva sa dirkama na nuklearni pogon zaista postoji negde pri Kremlju, a znamo da Putin voli da svira klavir i da peva Blubery Hills, ima to na youtube, jeste smešan ko bioskop ali dirke su aktivne.

 3. Strsljen says:

  Hahaha...ratovace kauboji protiv rusa do poslednjeg ukrajinca. Izgleda da svesni nisu da bi bilo brisanje i nih i ukrajne ko gumicom. Kaze se po narodnoj kad cacka mecku po pi...dalje i sami znate. Ma neka se i zarati ovo je bolestan svet vise. Kakvi smo generalno bolje da nas nema.

 4. Mister Dolar says:

  Posle sveopšteg nuklearnog rata na trećem kamenu od sunca - da li će biti neophodna vakcinacija protiv korone sars2 i potrebne kovid propusnice za ulazak u pakao.

 5. sergej says:

  Šansa da se isproba Cirkon uživo:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *