УДАРНО: Путин саопштио израелском премијеру како ће се завршити израелски напади у Сирији

УДАРНО: Путин саопштио израелском премијеру како ће се завршити израелски напади у Сирији

27 октобра 2021

Путин је израелском премијеру објаснио каквим ће се невољама завршити напади на Сирију.Иако је израелски премијер Нафтали Бенет намеравао да са руским председником Владимиром Путином разговара о ситуацији око Ирана, током састанка није било речи о томе већ о нечем другом.

Према писању израелског листа Дебка, разговор Владимира Путина и Нафталија Бенета тицао се искључиво ситуације око Сирије.

Руски председник је израелској страни наговестио да би у недостатку жеље Израела да одржи било какву комуникацију са Русијом по овом питању, израелска страна могла да упадне у озбиљне проблеме.

Према неким извештајима, израелско ваздухопловство је недавно наставило обуку за напад на нуклеарне циљеве у Ирану. Такве претње не желе да чују ни Руси, а камоли Путин. Они су превише искусни да би дозволили такве претње.

Руски председник је рекао: „Kао што знате, радимо на обнови инфраструктуре у Сирији и ми не дозвољавамо да се то руши. Овде, наравно, има проблематичних питања, али постоје и добре могућности за сарадњу.

Истовремено, Путин је нагласио да се говори о израелским ваздушним ударима у Сирији на иранске циљеве и Хезболах који, према Русији, подривају власт сиријског председника Башара ел Асада а што ни то Русија неће дозволити.

Путин је веома увредио Нафтали Бенета рекавши: „Сада сте ви премијер. Имали смо посебан однос са бившим премијером и имали смо добре разлоге за то.”

Путин је даље рекао: „Упркос унутрашњим политичким сукобима који се дешавају у Израелу, надам се да ће влада наставити своју политику према Русији, као што је била и раније. Успели смо да успоставимо веома добре пословне односе са претходном владом“., – преноси публикација “Дебка”.

Другим речима, руски лидер је наговестио Израелу да ако власти ове земље не желе да сарађују са Русијом по питању Сирије, онда ће Русија знати како да се супротстави израелској агресији у овој земљи.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. opet ja says:

    Rekao mu je da slbodno nastavi da bombarduje Siriju, a može i Iran, samo kad se dobro spreme za tu akciju. Putin ne sme da pisne kada je Izrael u pitanju što govori da je pod nečijom kontrolom.

  2. Mate says:

    Neće on reći ništa, nego će lizati noge svojim židovskim gospodarima kao i dosada, ne smije on ništa bez odobrenja Izraela i Chabbad Lubavitza, kako oni sviraju, tako on pleše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u