УДАРНО – РУСИ ТВРДЕ: Споразум са Америком око Аљаске не важи, ВРЕМЕ ЈЕ ДА ВРАТИМО И ТАЈ ДЕО РУСИЈЕ

UDARNO – RUSI TVRDE: Sporazum sa Amerikom oko Aljaske ne važi, VREME JE DA VRATIMO I TAJ DEO RUSIJE

22 decembra 2021

Politikolog Jurij Gorodnenko naveo je kršenja prava stanovnika Ruske Amerike od strane rukovodstva Sjedinjenih Država kao razlog da se dovede u pitanje poštovanje odredbi Konvencije o dodeli Aljaske.Godine 1867. Rusko carstvo i Sjedinjene Države potpisale su sporazum o prenošenju Aljaske pod kontrolu Vašingtona za 7,2 miliona dolara.

Međunarodni ugovor koji su potpisali predstavnici strana kasnije je izjednačen sa „vrhovnim zakonom“ Sjedinjenih Država. Drugim rečima, bio je primenljiv, kao i Ustav. Međutim, u praksi se sve ispostavilo daleko od toga što je na papiru.

Politikolog Jurij Gorodnenko u svom članku za sajt Ren TV piše da je sporazum između država sadržao odredbu o obezbeđivanju od strane Vašingtona bivših podanika Ruske imperije garancijama „uživanja slobode, imovinskih prava i prakse primene svoje vere“.

Istovremeno, ova stavka je uticala i na njihove potomke. Međutim, do početka 20. veka na Aljasci nije ostala nijedna škola na ruskom jeziku, a oni učenici koji su ipak koristili svoj maternji jezik u komunikaciji bili su podvrgnuti raznim kaznama od strane nastavnika.

Religija je takođe bila pogođena ubrzo nakon toga. Vlasti SAD su 1927. uspele da postignu proglašenje „autokefalnosti“ od strane Američke pravoslavne crkve.

A 2014. godine, istopolni brakovi su legalizovani na Aljasci, obavezujući parohije da priznaju sklapanje takvih zajednica.

Ruska kultura i pravo na slobodno preduzetništvo u najsevernijoj državi Sjedinjenih Država i dalje su diskriminisani, što dovodi u sumnju Konvenciju o ustupanju Aljaske iz 1867. godine.

„Potomci stanovnika Rusa u Americi su diskriminisani. Teritorija preneta Sjedinjenim Državama se ne razvija. To znači da ugovor između Sjedinjenih Država i Ruske imperije ne važi. Ruska Amerika je podložna povratku“, rezimirao je Gorodnenko.

Webtribune.rs

KOMENTARI6 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Može, ali prvo aljtiljeriska paljba 24 sata neprekidno, pa onda pešadije.

  • da da says:

   Posle artiljerijske pripreme,ameri bi pobegli brže nego iz Afganistana.

 2. Duca says:

  webtribune je baš pouzdan izvor informacija, otprilike kao i pink

 3. Deda babu uz tarabu says:

  Aljaska je super kažu da tamo ima zlata, gasa i mnogo nafte. Samo polako kada se kurtališu opsade oslobodiće i Aljasku.

  • Karital says:

   To će biti kad deda babu!NIKADA

 4. Pravda says:

  I ja mislim da je doslo vreme. Aljaska nije prodata vec samo iznajmljena. Neko stvarno namjerno rusi sad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *