УДАРНО – РУСИЈА ОТKРИЛА СВЕ KАРТЕ: Ако нападну руске грађане у Донбасу, Русија ће покренути војску

УДАРНО – РУСИЈА ОТKРИЛА СВЕ KАРТЕ: Ако нападну руске грађане у Донбасу, Русија ће покренути војску

29 децембра 2021

Русија нема намеру да покреће војну операцију против Украјине, али има право да оперативно употреби своје Оружане снаге за заштиту руских грађана у иностранству у случају напада на њих, саопштио је потпредседник Савета Федерације Kонстантин Kосачов.“Не и не, Русија не прави планове да по сопственој вољи изврши војну операцију против Украјине”, рекао је Kосачов руским медијима.

По његовим речима, нема никаквог смисла изводити неку војну операцију против Украјине.

“Русија није никада нападала прва. Мислим да ће тако и остати”, рекао је сенатор.

Међутим, Москва примећује ескалацију ситуације у Донбасу и жељу Kијева да реши проблем југоистока војним путем.

“Штавише, провокатори и унутра и изван Украјине одлично знају шта ће се у том случају десити. Ни на који начин не прејудицирајући развој ситуације, само ћу подсетити провокаторе да након што се десила трагедија у Цхинвалију, у новембру 2009. године у Русији су биле усвојени озбиљни амандмани на федерални закон “О одбрани”. Десети члан тог закона даје могућност да се оперативно употребе Оружане снаге Русије у иностранству”, приметио је Kосачов.

По његовим речима, један од разлога зашто руска војска може бити оперативно употребљена у иностранству је заштита грађана Русије ван њених граница у случају оружаног напада на њих.

KOMENTARI3 коментара

  1. Gagi says:

    Naravno da ce neko da isprovocira, kako drugacije da dogovorno podele Ukrajinu ako se to ne zasoli i pecatira sa malo krvi i nekom izgubljenom glavom. Da li je ikada u istoriji neka teritorija prisvojena ili podeljena a da nije malo radila sablja. Neko u tom dogovoru "izgubi" a neko dobije bitku, po obicaju stradaju oni hrabri i moralni koji nisu shvatili igranku i "princip" svetske politike. Sa ove vremenske distance se tacno moze videti, koja je vojska u II ratu terala Srbe na izginuce a koja ga je spasavala i cuvala narod. Bili su tada neki ljudi pametni i znali su kakvom prekrajanju vodi rat u Srpskoj Jugoslaviji, osim sto su nam otimali drzavu, primoravali su Srpski narod da se samoubije i izgine bespotrebno. Isto kao onomad u Krajini i KiM, sve je bilo isplanirano i dogovoreno ali je morala da se prinese i neka Srpska zrtva da bi se situacija shvatila ozbiljno.

  2. Kulak says:

    Donjeck i Lugansk naseljavaju etnički Rusi i svi imaju rusko državljanstvo. Sve je tu bez dileme jasno.

  3. milorad5 says:

    pa to je jasno mada ipak mislim da će to nuklearno da se rešava i zaustavi, ali ne u ukrajini.Neka sitna buba iz NATO ekipe će da popije bombicu kao poslednje upozorenje pred pun udar,rumuni ili poaljci su tu najveći favoriti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u