УДАРНО – РУСИЈА ОТKРИЛА СВЕ KАРТЕ: Ако нападну руске грађане у Донбасу, Русија ће покренути војску

UDARNO – RUSIJA OTKRILA SVE KARTE: Ako napadnu ruske građane u Donbasu, Rusija će pokrenuti vojsku

29 decembra 2021

Rusija nema nameru da pokreće vojnu operaciju protiv Ukrajine, ali ima pravo da operativno upotrebi svoje Oružane snage za zaštitu ruskih građana u inostranstvu u slučaju napada na njih, saopštio je potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov.“Ne i ne, Rusija ne pravi planove da po sopstvenoj volji izvrši vojnu operaciju protiv Ukrajine”, rekao je Kosačov ruskim medijima.

Po njegovim rečima, nema nikakvog smisla izvoditi neku vojnu operaciju protiv Ukrajine.

“Rusija nije nikada napadala prva. Mislim da će tako i ostati”, rekao je senator.

Međutim, Moskva primećuje eskalaciju situacije u Donbasu i želju Kijeva da reši problem jugoistoka vojnim putem.

“Štaviše, provokatori i unutra i izvan Ukrajine odlično znaju šta će se u tom slučaju desiti. Ni na koji način ne prejudicirajući razvoj situacije, samo ću podsetiti provokatore da nakon što se desila tragedija u Chinvaliju, u novembru 2009. godine u Rusiji su bile usvojeni ozbiljni amandmani na federalni zakon “O odbrani”. Deseti član tog zakona daje mogućnost da se operativno upotrebe Oružane snage Rusije u inostranstvu”, primetio je Kosačov.

Po njegovim rečima, jedan od razloga zašto ruska vojska može biti operativno upotrebljena u inostranstvu je zaštita građana Rusije van njenih granica u slučaju oružanog napada na njih.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Naravno da ce neko da isprovocira, kako drugacije da dogovorno podele Ukrajinu ako se to ne zasoli i pecatira sa malo krvi i nekom izgubljenom glavom. Da li je ikada u istoriji neka teritorija prisvojena ili podeljena a da nije malo radila sablja. Neko u tom dogovoru "izgubi" a neko dobije bitku, po obicaju stradaju oni hrabri i moralni koji nisu shvatili igranku i "princip" svetske politike. Sa ove vremenske distance se tacno moze videti, koja je vojska u II ratu terala Srbe na izginuce a koja ga je spasavala i cuvala narod. Bili su tada neki ljudi pametni i znali su kakvom prekrajanju vodi rat u Srpskoj Jugoslaviji, osim sto su nam otimali drzavu, primoravali su Srpski narod da se samoubije i izgine bespotrebno. Isto kao onomad u Krajini i KiM, sve je bilo isplanirano i dogovoreno ali je morala da se prinese i neka Srpska zrtva da bi se situacija shvatila ozbiljno.

  2. Kulak says:

    Donjeck i Lugansk naseljavaju etnički Rusi i svi imaju rusko državljanstvo. Sve je tu bez dileme jasno.

  3. milorad5 says:

    pa to je jasno mada ipak mislim da će to nuklearno da se rešava i zaustavi, ali ne u ukrajini.Neka sitna buba iz NATO ekipe će da popije bombicu kao poslednje upozorenje pred pun udar,rumuni ili poaljci su tu najveći favoriti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *