УДАРНО: Руски стручњак декодирао опасан сигнал Лаврова

УДАРНО: Руски стручњак декодирао опасан сигнал Лаврова

27 децембра 2021

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров јасно је ставио до знања да ће покушаји појединих представника западног света да угурају Украјину у НАТО имати озбиљне последице по Европу. Ово је изјавио политиколог Владимир Kорнилов.Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у интервјуу листу из БиХ “Ослобођење” рекао да ток пријема Украјине у НАТО са накнадним размештањем ударних ракетних система на територији земље ствара ризике и претње неприхватљиве за Москву на граници са Русијом.

Они могу довести до избијања војног сукоба великих размера, који ће утицати на целу Европу после којег ће Европа заувек променити свој физички изглед.

Политиколог Владимир Kорнилов је у интервјуу дописнику издања „Народне новости “ приметио да је руководство Руске Федерације повукло црвене линије за Запад, чије прелажење повлачи озбиљне последице.

САД и Европској унији послат је недвосмислен сигнал да ће Русија употребити све своје могућности, првенствено војне да спречи НАТО да крене на исток, пре свега ка Украјини.

Kако је раније рекао руски председник Владимир Путин, овде се не ради само о дипломатији, већ и о војно-техничким мерама укључујући и тотални рат. То је, сматра експерт, наговестио и шеф спољнополитичког ресора Лавров.

„Лавров је оценио изгледе за улазак Украјине у НАТО – Русија ће учинити све да то спречи. Изгледи да Украјина буде увучена у НАТО биће сукоб великих размера, укључујући и војни, у Европи. Боље је да се НАТО заустави на кућном прагу и да не пређе црвене линије, иначе ће бити лоше за све“, нагласио је Kорнилов.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARIЈедан коментар

  1. BELI ORAO says:

    Најзад гласно и јасно , не као до сад увијек закукуљено и замумуљено ! Сад се зна шта коме, колико и како ће да се затресе лице од гузице ! Са тим је речено и Сарајевској чаршији , неиграјте се паше и субаше јер тепсија алијина моме бити још мања или да је нема никако! “ Они могу довести до избијања војног сукоба великих размера, који ће утицати на целу Европу после којег ће Европа заувек променити свој физички изглед.“ паметном довољно !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u