UDRI PO JADNOM NARODU: EPS traži poskupljenje struje za 15 odsto

UDRI PO JADNOM NARODU: EPS traži poskupljenje struje za 15 odsto

27 jula 2014

epsElektroprivreda Srbije dostavila je Vladi predlog da od septembra struja poskupi 15 odsto, a premijer Aleksandar Vučić zatražio je dodatnu analizu predloženog poskupljenja i od EPS-a da hitno počne da sređuje stanje u preduzeću, piše „Blic“.

„Prvo završite proces korporativizacije firme, oslobodite se viškova rukovodilaca i obezbedite da se iz Elektroprivrede ne odlivaju pare, pa onda možemo da razgovaramo o poskupljenju“, zatražio je Vučić.

Prema računici premijera, posao korporativizacije može biti gotov u narednih mesec dana.

Ukoliko vlada prihvati da podrži poskupljenje to bi, moglo biti između 10 i 12 odsto.

Kako tvrdi izvor Blica, u svim razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama poslednjih godina definisano je da cena struje mora postepeno dostići ekonomski nivo.

„Posledice poplava ne treba dovoditi u vezu sa korekcijom cena struje, jer je to moralo da se desi. Poplave su samo dodatni razlog da se o poskupljenju govori već sada“, navodi izvor.

„Blic“ piše i da se v.d. minstra finansija Dušan Vujovoću u načelu ne protivi poskupljenju električne enrgije, ali da i on insistira da se korporativizacija sprovede u što kraćem roku, kao i da se obezbede uštede.

„Samo povećanje cena struje bez profesionalnog i odgovornog menadžmenta nema smisla. Više cene bi ostale bez efekta i bile upotrebljene za povećanje plata koje su i sada previsoke“, komentar je Vujovića.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *