УДРУЖИЛИ СЕ СРПСКИ НЕПРИЈАТЕЉИ: Састали се Палмер и Пацоли! ОБЈАВИЛИ ДА ИМАЈУ ЗАЈЕДНИЧКИ ЦИЉ

UDRUŽILI SE SRPSKI NEPRIJATELJI: Sastali se Palmer i Pacoli! OBJAVILI DA IMAJU ZAJEDNIČKI CILJ

3 septembra 2019

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Balkan Metju Palmer razgovarao je danas sa odlazećim ministrom spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžetom Pacolijem na marginama Bledskog strateškog foruma, koji se održava u Sloveniji.

– Imao sam vrlo topao sastanak sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metju Palmerom o strateškim odnosima između Kosova i SAD i važnosti da se angažuje na postizanju pravno-obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom i uzajamnom priznavanju. To je zajednički cilj Kosova i SAD – napisao je Pacoli na svom Tviter nalogu.Na Bledu u Sloveniji juče i danas održava se Bledski forum, koji okupllja veliki broj visokih zvaničnika iz EU, sa Zapadnog Balkana, Turske, SAD i međunarodnih organizacija.

Drugi dan foruma je danas, a ono što je svima zapalo za oko jeste prisustvo Palmera, i to pre svega zbog činjenice da je samo pre nekoliko dana imenovan za specijalnog izvestioca SAD za Balkan.

Novoimenovani američki izaslanik ističe da je prihvatio tu funkciju zato što misli da može da se postigne sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji bi, kako on kaze,transformisao ceo Balkan, otvorio evropski put Srbije i takozvanog Kosova, i bio „pozitivna stvar za region, Evropu i SAD“.

Upravo sa njim će se, na marginama foruma, sastati i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji na ovom skupu predstavlja Srbiju.

On će biti i jedan od govornika na panelu pod nazivom „Western Balkans – Europeisation, Democratisation, Shared Responsibility“.

(Telegraf)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Čuješ, sastali se na marginama foruma. ……….A šta traži Pacoli na marginama foruma? ……..A šta traži Ivica Dačić kod Pacolija? Zar nije tebao da ponosno napusti forum, kao onomad Španski ministar u Helsinkiju? ……..Bravo Dačiću, imaš podršku od stidljive Aleksandre.

  2. Slobodanka says:

    Koji je lepši od ove dvojice na slikama? Po lepoti dele isto mesto.

  3. Slobodanka says:

    Pacoli, ako dobije na izborima 06 oktobra, povući će takse 100% da bi se nastavio "dijalog" i da bi krnja Srbija ali i kzv. Kosovo budu spakovani za NATO i EU. E tada kad bi naši ubrzo prikazali dva povlačenja priznanja tkzv. Kosova, rezultat bi bio: 96 ZA : 97 PROTIV nezavisnosti tkzv. Kosova. Posle toga Priština bi morala da odustane od daljeg dijaloga, dalji dijalog ne bi bio moguć. Ipak ne verujem da će Vučić-Dačić biti toliko odvažni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *