УДРУЖУЈУ СЕ ДВЕ ВЕЛИКЕ СИЛЕ: Кина помаже Русији да збрише Исламску државу!

UDRUŽUJU SE DVE VELIKE SILE: Kina pomaže Rusiji da zbriše Islamsku državu!

9 oktobra 2015

Putin JI Xiang 344Osim što ISIL napada iz vauduha, Vladimir Putin je nedavno u Siriju poslao i najelitnije jedinice ruske vojske. Međutim, čini se da će pravi problemi za Islamsku državu tek da počnu. Naime, nagađa se da će se Rusiji u Siriji pridružiti i Kineska narodna oslobodilačka armija, piše britanski Express.

Prema izvorima iz sirijske vojske, Kina bi Rusiji trebalo da se pridružite „u nekoliko narednih nedelja“ a službeni Peking već neko vreme zagovara „koordinirani odgovor“ na sve veću terorističku prijetnju.

„Svet ne može sebi da priušti da skrštenih ruku gleda šta se događa u Siriji. Moramo ujedinjeno da delujemo protiv nasilnih ekstremističkih ideologija“, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji pred Većem sigurnosti UN-a. Upravo se Vang Ji prošle nedelje susreo s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom posle čega su izjavili kako se „slažu oko brojnih međunarodnih problema“.

Kineski ratni brodovi navodno se već nalaze na obalama Sirije, a spreman je i nosač aviona s kojeg svakoga trenutka mogu da polete avioni „J-15“.

Ruski mediji takođe javljaju da je Igor Morozov potvrdio da prema Siriji putuje kineska ratna mornarica i da su kineski vojni savetnici već u regiji.

Morozov koji je član Veća ruske federacije za međunarodne poslove jasno je izjavio kako se „Kina pridružila ruskim vojnim operacijama u Siriji“.

Međutim, njegove navode još nije potvrdila Kina, pa ih zasad valja uzeti s rezervom.

KOMENTARI4 komentara

 1. ile says:

  Požurite, Kinezi, da ne zakasnite na provod.

 2. Za Srbiju says:

  Nadam se da ćemo i mi progledati i da će u nama da proradi srbski inat, pa da pomlatimo ovu đubrad po Srbiji.

 3. Ivan Popovic says:

  Jel ume neko da mi kaze da li ce opet Amerikanci da bombarduju kineske ambasade? ;-)

 4. vuk SAMOTNJAK says:

  DA BI PRESAO PUT OD HILJDU KORAKA MOAS POCETI OD PRVOG. PA POCNITE I NEMOJTE STATI KAO 2003.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *