УГЛЕДНИ ИЗРАЕЛСКИ ЛИСТ ПОНИЖАВА СРПСКЕ ЖРТВЕ: “У Јасеновцу није побијено више од 4.500“

УГЛЕДНИ ИЗРАЕЛСКИ ЛИСТ ПОНИЖАВА СРПСКЕ ЖРТВЕ: “У Јасеновцу није побијено више од 4.500“

17 августа 2021

Министарство спољних послова Србије данас је најоштрије осудило објављивање текста у угледном израелском листу Џерузалем пост, под насловом „Ово срамотно исмевање Холокауста мора престати“, у којем се тврди да у логору Независне Државе Хрватске – Јасеновцу није побијено више од 4.500 жртава.Министарство спољних послова Србије данас је најоштрије осудило објављивање текста у угледном израелском листу Џерузалем пост, под насловом „Ово срамотно исмевање Холокауста мора престати“, у којем се тврди да у логору Независне Државе Хрватске – Јасеновцу није побијено више од 4.500 жртава.

Из Министарства истичу да се овај текст аутора Давида Голдмана, објављен 14. августа, издваја по својој беспризорности у мору текстова насталих на таласу историјског ревизионизма и „апологетике фашистичке идеологије зла“.

Напомињући да текст обилује нетачним и злонамерно пласираним подацима, из Министарства спољних послова Србије истичу да су затечени овим бесрамним покушајем ревизије историје и релативизације највећег и најмонструознијег злочина на овим просторима.

– На странама угледног листа, аутор текста под називом „Ово срамотно исмевање Холокауста мора престати“ вређа сене невино страдалих жртава јасеновачког логора, али и здрав разум израелских и међународних читалаца, тврдњом да у том највећем концентрационом логору нацистичке Независне Државе Хрватске није побијено више од 4.500 жртава – наводе из Министарства спољних послова Србије.

Како подсећају, стотине хиљада жртава логора који је представљао централну тачку усташког геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у дугом трајању су негиране и ниподаштаване, испрва од стране ревизиониста са маргине, да би се у тај жалосни подухват почетком 90-их укључио и политички врх обновљене хрватске државе.

– Најбесрамнију минимизацију броја жртава Јасеновачког логора потенцирао је некадашњи председник Хрватске Фрањо Туђман, говорећи о 30.000 до 40.000 убијених, а нико није могао ни претпоставити да ће га у лудилу ревизионизма надмашити најугледнији израелски лист – наводе из Министарства спољних послова Србије.

У саопштењу се указује да су Србија и српски народ у целини одувијек стајали на бранику истине, чувајући успомену на невино страдале жртве Холокауста, оштро се противећи сваком покушају да се размере највећег злочина у историји свијета на било који начин релативизују.

– Сећањем на шест милиона Јевреја побијених у монструозном нацистичком пиру ми уједно бранимо достојанство сваке српске жртве која је страдала од истог зла, а на подручју НДХ и од исте руке. Верујемо да ћемо у слободи и истини посвећеном народу Израела и даље имати најискренијег савезника у одбрани права на сећање, упркос безочним покушајима манипулације којима, нажалост, сведочимо – поручују из Министарства спољних послова Србије.

(СРНА)

KOMENTARI10 коментара

 1. Један тамо, не знаш га ти says:

  Ма, зар јеше да напишу нешто тако? Па они би рођену мајку продали ако виде неки ћар у томе!

  • ralence says:

   Жалосно је да Израелска држава и њена штампа смањује Србске жртве убијене од Хрватских злочинаца и животиња да бих повећала своје жртве убијене од Нациста у Европи. Јевреји у Европи су поднели велике жртве за време 2 светског рата док су Срби страдали и у 1 и 2 светском рату и процентуално изгубили скоро половину свог становништва у 20 веку. У 1 светском рату многи Јевреји су мобилисани у Аустроугарску и Немачку Армију и многи од њих су одликовани за храброст у борби против Срба,Руса и других Савезника. Знамо да су те Армије починиле страшне злочине на територији Србије и Русије према цивилима тих земаља. Историја се учи да се неби поновила и због тога треба осудити оне који производе лажи да бих сакрили злочине нељуда.

 2. milos says:

  odavno trebalo sa jevrejskom drzavom prekinuti odnose zbog kosova. i svi bi arapi stali uz nas. a ovde odgovoriti da ni hitler nije pobio vise od 4500 jevreja, toliko mu je tacan napis..

  • doktrina soka says:

   JBG ,Tito nije imao uspostavljene diplomatske odnose sa Izraelom,vec je okupio nesvrstane ,arapski svet,zato nam se Jese svete po svim njihovim svetskim medijima. CIFUT JE BIO I OSTAO CIFUT.

 3. острогорски says:

  Хитлер је "Мајн кампф" требао да ограничи искључиво на канцер нацију човечанства - Јевреје и да их обрише из историје... Јер. Сва зла под, небом што су, из тог несоја људског потичу.

 4. Karital says:

  Gadno kad to napiše Jeruzalem post, a David Goldman potvrdi.OD 2.500 DO 4.500 žrtava nije malo u Jasenovcu.Moj Goldmane, sad si revizionist i ustaša!

 5. kreator says:

  u Holokaustu je ubijeno manje od 2000 ''ljudi''

 6. persida says:

  Svi oko Pavelica, ukljucujucii i Pavelicevu zenu, bili su Jevreji. Od Kvaternika pa do Singera, sefa logora. Normlno je da oni zele da umanje broj srpskih zrtava jer tako umanjuju i jevrejski udeo u genocidu.

 7. Karital says:

  Nitko nije mjerodavniji da piše o holokaustu do onih koji su najveće žrtve holokausta.Jerusalem post, iznosi najrelevantnije podatke o broju žrtava u Jasenovcu.Leljak je odavno plasirao u javnost ovo što su napislai Židovi za Jasenovac.Međutim, u Hrvatskoj javnosti Leljak je prikazivan kao šarlatan koji iznosi netočne podatke o Jasenovačkim žrtvama.Vjerojatno su i Jevreji kao i Leljak prelistali ustaške dokumente o radu logora Jasenovac, do koji dolazi svaka bena u Beogradskim arhivima?MIT se lagano urušava!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u