УГЛЕДНИ ИЗРАЕЛСКИ ЛИСТ ПОНИЖАВА СРПСКЕ ЖРТВЕ: “У Јасеновцу није побијено више од 4.500“

UGLEDNI IZRAELSKI LIST PONIŽAVA SRPSKE ŽRTVE: “U Jasenovcu nije pobijeno više od 4.500“

17 avgusta 2021

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je najoštrije osudilo objavljivanje teksta u uglednom izraelskom listu Džeruzalem post, pod naslovom „Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora prestati“, u kojem se tvrdi da u logoru Nezavisne Države Hrvatske – Jasenovcu nije pobijeno više od 4.500 žrtava.Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je najoštrije osudilo objavljivanje teksta u uglednom izraelskom listu Džeruzalem post, pod naslovom „Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora prestati“, u kojem se tvrdi da u logoru Nezavisne Države Hrvatske – Jasenovcu nije pobijeno više od 4.500 žrtava.

Iz Ministarstva ističu da se ovaj tekst autora Davida Goldmana, objavljen 14. avgusta, izdvaja po svojoj besprizornosti u moru tekstova nastalih na talasu istorijskog revizionizma i „apologetike fašističke ideologije zla“.

Napominjući da tekst obiluje netačnim i zlonamerno plasiranim podacima, iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije ističu da su zatečeni ovim besramnim pokušajem revizije istorije i relativizacije najvećeg i najmonstruoznijeg zločina na ovim prostorima.

– Na stranama uglednog lista, autor teksta pod nazivom „Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora prestati“ vređa sene nevino stradalih žrtava jasenovačkog logora, ali i zdrav razum izraelskih i međunarodnih čitalaca, tvrdnjom da u tom najvećem koncentracionom logoru nacističke Nezavisne Države Hrvatske nije pobijeno više od 4.500 žrtava – navode iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kako podsećaju, stotine hiljada žrtava logora koji je predstavljao centralnu tačku ustaškog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u dugom trajanju su negirane i nipodaštavane, isprva od strane revizionista sa margine, da bi se u taj žalosni poduhvat početkom 90-ih uključio i politički vrh obnovljene hrvatske države.

– Najbesramniju minimizaciju broja žrtava Jasenovačkog logora potencirao je nekadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman, govoreći o 30.000 do 40.000 ubijenih, a niko nije mogao ni pretpostaviti da će ga u ludilu revizionizma nadmašiti najugledniji izraelski list – navode iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se ukazuje da su Srbija i srpski narod u celini oduvijek stajali na braniku istine, čuvajući uspomenu na nevino stradale žrtve Holokausta, oštro se protiveći svakom pokušaju da se razmere najvećeg zločina u istoriji svijeta na bilo koji način relativizuju.

– Sećanjem na šest miliona Jevreja pobijenih u monstruoznom nacističkom piru mi ujedno branimo dostojanstvo svake srpske žrtve koja je stradala od istog zla, a na području NDH i od iste ruke. Verujemo da ćemo u slobodi i istini posvećenom narodu Izraela i dalje imati najiskrenijeg saveznika u odbrani prava na sećanje, uprkos bezočnim pokušajima manipulacije kojima, nažalost, svedočimo – poručuju iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

(SRNA)

KOMENTARI10 komentara

 1. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Ma, zar ješe da napišu nešto tako? Pa oni bi rođenu majku prodali ako vide neki ćar u tome!

  • ralence says:

   Žalosno je da Izraelska država i njena štampa smanjuje Srbske žrtve ubijene od Hrvatskih zločinaca i životinja da bih povećala svoje žrtve ubijene od Nacista u Evropi. Jevreji u Evropi su podneli velike žrtve za vreme 2 svetskog rata dok su Srbi stradali i u 1 i 2 svetskom ratu i procentualno izgubili skoro polovinu svog stanovništva u 20 veku. U 1 svetskom ratu mnogi Jevreji su mobilisani u Austrougarsku i Nemačku Armiju i mnogi od njih su odlikovani za hrabrost u borbi protiv Srba,Rusa i drugih Saveznika. Znamo da su te Armije počinile strašne zločine na teritoriji Srbije i Rusije prema civilima tih zemalja. Istorija se uči da se nebi ponovila i zbog toga treba osuditi one koji proizvode laži da bih sakrili zločine neljuda.

 2. Ben says:

  Kojih šest miliona Jevreja????

 3. milos says:

  odavno trebalo sa jevrejskom drzavom prekinuti odnose zbog kosova. i svi bi arapi stali uz nas. a ovde odgovoriti da ni hitler nije pobio vise od 4500 jevreja, toliko mu je tacan napis..

  • doktrina soka says:

   JBG ,Tito nije imao uspostavljene diplomatske odnose sa Izraelom,vec je okupio nesvrstane ,arapski svet,zato nam se Jese svete po svim njihovim svetskim medijima. CIFUT JE BIO I OSTAO CIFUT.

 4. ostrogorski says:

  Hitler je "Majn kampf" trebao da ograniči isključivo na kancer naciju čovečanstva - Jevreje i da ih obriše iz istorije... Jer. Sva zla pod, nebom što su, iz tog nesoja ljudskog potiču.

 5. Karital says:

  Gadno kad to napiše Jeruzalem post, a David Goldman potvrdi.OD 2.500 DO 4.500 žrtava nije malo u Jasenovcu.Moj Goldmane, sad si revizionist i ustaša!

 6. kreator says:

  u Holokaustu je ubijeno manje od 2000 ''ljudi''

 7. persida says:

  Svi oko Pavelica, ukljucujucii i Pavelicevu zenu, bili su Jevreji. Od Kvaternika pa do Singera, sefa logora. Normlno je da oni zele da umanje broj srpskih zrtava jer tako umanjuju i jevrejski udeo u genocidu.

 8. Karital says:

  Nitko nije mjerodavniji da piše o holokaustu do onih koji su najveće žrtve holokausta.Jerusalem post, iznosi najrelevantnije podatke o broju žrtava u Jasenovcu.Leljak je odavno plasirao u javnost ovo što su napislai Židovi za Jasenovac.Međutim, u Hrvatskoj javnosti Leljak je prikazivan kao šarlatan koji iznosi netočne podatke o Jasenovačkim žrtvama.Vjerojatno su i Jevreji kao i Leljak prelistali ustaške dokumente o radu logora Jasenovac, do koji dolazi svaka bena u Beogradskim arhivima?MIT se lagano urušava!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *