УГЛЕДНИ НАУЧНИК И ЕКСПЕРТ ТВРДИ: “У наредних 6 месеци биће одређена судбина човечанства”

УГЛЕДНИ НАУЧНИК И ЕКСПЕРТ ТВРДИ: “У наредних 6 месеци биће одређена судбина човечанства”

9 јула 2020

Преступна 2020. година донела је нашој цивилизацији много проблема економске, климатске и биомедицинске природе. Нема сумње да ће човечанство трпети пследице тога.

Врло је занимљиво знати две ствари: коначну цену која ће се морати да плати за одређене одлуке и правац развоја светске заједнице који ће преовладавати после кризе.

Професор са Kалифорнијског универзитета Џаред Дајамонд већ дуги низ година спроводи истраживање на пресеку дисциплина као што су географија, биологија, физиологија и социологија.

Његово последње популарно научно дело било је посвећено томе како се људи носе са кризом и променама, темељно анализирајући највеће кризе у различитим земљама.

Професор је у мају ове године изразио мишљење о тренутној ситуацији у свету. Научник из САД-а идентификовао је три основна услова за превазилажење кризе: препознати њено постојање, преузети одговорност за донете одлуке и користити најбоље праксе у кризним ситуацијама.

Занимљиво је да под глобалном кризом он не мисли на пандемију, већ на комбинацију претњи по животну средину и недостатак ресурса. Уверен је да је ово озбиљнији проблем за човечанство.Он каже да ЦОВИД-19 може постати прилика за уједињење земаља ради решавања глобалних проблема, својеврсни центар уједињења. То подразумева две опције за развој наше цивилизације:

 1. Земље препознају потребу за „тимским радом“ и заједно раде на стратегији за превазилажење глобалне кризе користећи одговарајуће најбоље праксе.
 2. Наставак “повлачења конца” од стране појединих земаља, ускраћујући важне информације и технологије како би стекли предност у односу на остале.

Професор каже да ће се у наредних шест месеци утврдити будућа судбина човечанства. Ако догађаји почну да се развијају према другом сценарију, дугорочно се све може завршити врло лоше.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI11 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Bilo kako bilo.... Smak sveta i smart fone.... Idemo na mars.... Mismo u SF....

 2. Косовац says:

  Професор са Kалифорнијског универзитета Џаред Дајамонд и његово последње популарно научно дело посвећено томе како се људи носе са кризом и променама, темељно анализирајући највеће кризе у различитим земљама, под глобалном кризом он не мисли на пандемију, већ на комбинацију претњи по животну средину и недостатак ресурса, ЦОВИД-19 може постати прилика за уједињење земаља ради решавања глобалних проблема, својеврсни центар уједињења. Пролетери свих земаља.

  • bilje says:

   A zasto su dali ime covid-19????-kradu nam sve sveto Arijevsko????? Nasi srbski sveci Bogovi Perun,Vid,Jarilo ,Boginje Lada,Vesna,Morana .... i nasi praprapreci nas cuvaju!SRB: ZNACI SLOBODAN RAB BOZJI☺

 3. Gagi says:

  Apsolutno je profesor u pravu, ako stignemo posle ove diverzije da regulisemo svetske odnose, bice dobro. Potrebno je napraviti striktnu podelu sveta: Hriscanski, Muslimanski, Budisticki... Svako svome jatu i nema problema. Pre toga treba napraviti svetsku revoluciju i eliminisati ove alhemicare koji su od sustine napravili svetski kazan u kome sve moze da se dodaje i kuva. Naravno da to nije bilo ukusno ali su to radili zbog svog sebicnog narcisoidnog interesa i opstanka. Prvo su nas sve "skuvali" a onda su nas tako skuvane slali jedne na druge, niko tu nije znao ko na koga nasrce ali su korist samo imali kuvari. Duboko sam uveren da u narednom periodu sledi svetska konsolidacija,ova diverzija i atak na covecanstvo nece proci bez reakcije, sve ce se verske konfesije na svetu udruziti protiv vekovnog svetskog teroriste. Ovaj svetski dogadjaj je pokazao svu nemoralnost i bahatost tkzv. "svetskih vladara" kojima je se kraj nazire. Nece to bas biti jednostavno i lako, zilavi su oni i znaju kako da manipulisu, medjutim, u svojoj vekovnoj narcisoidnosti su se malo pogubili, danas su prevrsili svaku meru i ceka ih strasni istorijski sud. Ovo sto se danas desava nisu smeli da urade, ocigledno je da vise ne vladaju sobom.

  • Sinosa says:

   Tako je potpuno se slazem,ovo je njihov kraj,ttreba izdrzati jos malo,svijet se definitivno posle ove prevare mijenja a bolje.

 4. M says:

  A jel imaš ti tiket za Mars i SF?!?Bez toga si u veš mašini,kao i mi ostali bez tiketa!Ali će zato ovdje biti veliki šou,a mi na Balkanu kao i obično,u prvim redovima!Šteta propustiti,tko to može platiti?!?

  • Gagi says:

   U ovoj drzavi postoje deca, nema tu tiketa i kladjenja, gine se do zadnjeg.Neuporedivo je sa nasim pretcima zbog kojih ti danas postojis. Potrudicemo se i mi danas.

  • Marko Markovic says:

   Profesor nije nista ni rekao koliko sam ja mogao razumeti vise je pricao kao politicar nego profesor.

 5. Nikola says:

  Treba dodati na listu njegovih metoda i otktrice tople vode.

 6. Риста says:

  Марко ми оте из уста, али морам и ја мало. Прво, он је ментално усмерен и кроз образовање и кроз државу у којој живи и користи ситуацију да сере по Кини. То је већ стари-нови хоби свих важних Амера. Кад једном крену у офанзиву, они се ментално лако допуњују и каче један за другог као свици у мраку. Дакле, његова наука је стриктно политички заснована и не пропушта се прилика да се "непријатељу не да мира ни један секунд, да се пљује и блати и да му се подмеће нога на сваком кораку". То је под - 2. Наставак “повлачења конца” од стране појединих земаља, ускраћујући важне информације и технологије како би стекли предност у односу на остале." То је све упућено на Кинеску адресу. Кинези ће тек сада разумети Србе који су већ прошли корз такв процес. Узимајући ово у обзир, занемарујем све његове научне вратоломије као уобичајени пумпање мозгова понављањем једног истог на сто начина. Односно, све што је хтео да каже и све за шта ће добити једну од небројених награда је речено под број 2. Од науке ту има само Г од Гебелса. Цео свет то већ без грешке препознаје као Гебелсову пропаганду. Није на понос. Не сматрам да је Кина невина, али овакав став и овакви подмукли насртаји на Кину у свакој ситуацији су - курвањски. Нема блажег израза за то. Значи далеко испод устрепталог и запењеног самогубитка невиности Кине. Провидно, брате мили. А Срби већ 50 задњих година непрекидно прате развој овог западњачког стила срања по другим народима света да би пропустили да то примете чак и у најситнијој нијанси. Си вој! (Господине Никанор, надам се да сте све прочитали и да сам мало ублажио насрт. А сада сте позвани да изнесете ваш став о овом мом коментару. Наравно, не на мој начин, ако немате ништа против)

 7. evandjelist says:

  Ekspert do bola, pa bre, sudbina čovečanstva je određena od samog njegovog početka. Čovek nije morao ali je pao u greh odmah u početku, kazna za greh je smrt, čovek i čovečanstvo postaju smrtni, radi ovoga Otac nebeski šalje Sina svog jedinog od Oca rođenog ne stvorenog, da bi onaj koji veruje u Njega imao život večni na novoj zemlji i novim nebesima, naša sudbina je vera u Hrista za život večni i obratno ne vera donosi pogibao, jer šta je čovek do prah zemaljski i kakva je sudbina čoveka, čovečice i naše planete do ona koju je Bog Otac već odredio, izrekao i kroz proroke zapisao da bi se i upoznali sa time.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u