УГЉАНИН НАЈСТРАШНИЈЕ вређа Србију! ЗАШТО ДРЖАВА ЋУТИ?

UGLJANIN NAJSTRAŠNIJE vređa Srbiju! ZAŠTO DRŽAVA ĆUTI?

2 marta 2018

(foto: Youtube printscreen)

SDA Sandžaka je u centru Novog Pazara održala protestni skup pod nazivom „Za slobodu i sigurnu budućnost“, za čije održavanje je bio povod, kako je ranije najavljeno dve i po decenije od otmice u Štrpcima i „drugih nerasvetljenih zločina nad Bošnjacima u Sandžaku“.

Pred nekoliko stotina pristalica, lider ove partije Sulejman Ugljanin je pozvao državu Srbiju da do 1. juna usaglasi nacionalnu strukturu zaposlenih u državnim organima sa strukturom stamovništva u Raškoj (Sandžaku), jer bi „samo tako pravda bila zadovoljena“.

– Ova tri meseca budite dobri, strpljivi, kolegijalni, jer se sloboda brani pred tuđom kućom. Tookom tog perioda nećemo uvažavati pozive za sud, niti zaustavljanje policije, koje ćemo smatrati velikosrpskim terorom nad Bošnjacima – rekao je lider SDA Sandžaka svojim pristalicama i dodao da je država dužna da svojim građanima obezbedi pravo na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj bez uslovljavanja.

Ugljanin je naglasio da su „Srbija i Crna Gora svojim tolerantnim odnosom prema zločinima nad Bošnjacima poslali poruku da oni koji budu gazili i ubijali Bošnjake neće biti kažnjeni, već nagrađeni“ i pozvao EU da hitno dođe u Rašku (Sandžak) i Bošnjačko nacionalno veće (BNV) radi rešavanja statusa Bošnjaka i Raške (Sandžaka). Osvrnuo se i na svoje šestogodišnje ministrovanje u Vladi Srbije gde je „upoznao najveće zlo koje se zove država Srbija. To su oni banditi koji vladaju“.

Ugljanin je rekao da je minimum za opstanak Bošnjaka na ovom prostoru da dobiju status konstitutivnog naroda, autonomija Raške) Sandžaka i izgradnja specijalnih stabilnih institucija. Sve ono što je prethodnih meseci govorio i bilo sadržano u saopštenjima za javnost SDA Sandžaka i BNV, čiji je Ugljanin predsednik, pretočeno je u devet zahteva, pa „od danas do 1.juna do ispunjenja zahteva“ svako pozivanje i postupanje državnih organa prema Bošnjacima „smatraće se nasiljem“.

KOMENTARI



5 komentara

 1. Ilija Krneta says:

  U SRBIJI svako ima pravo da komandaju sa SRBIJOM SAMO BOSKO OBRADOVIC nema pravo da brani svoju otadzbinu SRBIJU

 2. Batina says:

  cuti jer ne postoji

 3. Batina says:

  izgleda ko da ga je suga napala

 4. Velika Metla says:

  Ako su turčinu ruke kkrvave do lakata poturici su do ramena! Poturica gori od Turčina! Naravno da je gori,to je i potpuno normalno,jer svaka kopija je gora od originala!

 5. Dr Kadžija says:

  Šta hoće ovaj Nosferatu!? Kako je izmileo iz sarkofaga? Ko ga je pustio? Pod hitno se naoružati belim lukom, krstom i glogovim kocem!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *