УГЉАНИН НАЈЖЕШЋЕ ДО САДА кренуо против СРБИЈЕ!

UGLJANIN NAJŽEŠĆE DO SADA krenuo protiv SRBIJE!

23 jula 2018

Ana Brnabić nije bošnjački premijer, poručuje danas predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin i dodaje da su i predsednik republike i drugi zvaničnici samo „privremeni“ predstavnici vlasti Srbije, dok se ne završe pregovori sa Prištinom.On je odbacio primedbu premijerke da je pozivom Bedžetu Pacoliju da poseti Novi Pazar izašao iz okvira nadležnosti nacionalnog veća i uzvraća da su „svi privremeni organi Srbije dokazani neprijateljski organi prema Bošnjacima“.

Lično će, kaže, otići kod „kosovskog ministra spoljnih poslova“ Bedžeta Pacolija da mu zahvali što je pokazao dobru volju da dođe u Novi Pazar:

„Kosovo je priznalo 147 država. Mi, kad bismo bili država, ja bih ga sad priznao, ali nismo država“, rekao je Ugljanin, upitan da li BNV priznaje Kosovo kao državu.

Povodom odluke Vlade da ne dozvoli posetu Pacoliju, Ugljanin je rekao da je taj poziv upućen u skladu sa Članom 6 Zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina.

On je rekao da Ana Brnabić i njene kolege šire dezinformacije i da bi zbog toga premijerka trebalo da se izvini, te da je BNV najviše političko i predstavničko telo bošnjačkog naroda u Sandžaku, Srbiji i Crnoj Gori.

„BNV je izabrano na direktnim, neposrednim izborima, na isti način i pod istim uslovima na koji se bira predsednik Srbije“ rekao je Ugljanin.

Kaže da Bošnjaci uvažavaju slobodno izraženu volju srpskog naroda, ali da Ana Brnabić „nije bošnjački premijer“.

„Niti Vučić, niti Dačić, niti Vulin. Oni su nešto drugo, oni se biraju u ostatku Srbije, izvan granica Kosova. To su privremeni organi Republike Srbije, kao što je BNV privremeni organ Bošnjaka dok se ne reši status Sandžaka i status Bošnjaka. Imamo ravnopravan odnos“, kaže Ugljanin.

Za državne organe Srbije rekao je da su privremeni „dok se ne završe razgovori između Kosova i Srbije“, dok se ne završe razgovori između Bošnjaka i Srba i dok se ne reši status Sandžaka.

Pozvao je EU, OEBS, UN i Savet bezbednosti UN da hitno razmotre „izrečene pretnje i realne opasnosti po Bošnjake“, te zatražio od EU da u najhitnijem roku organizuje razgovore predstavnika bošnjačkog naroda u Srbiji i predstavnika srpske države „da konačno razrešimo naše odnose“.

Naveo je i da će BNV Ustavnom sudu Srbije podneti ustavnu žalbu sa ciljem da se hitno van snage stave dva manjinska zakona — Zakon o pravima i slobodama nacionalnih manjina i Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina za koje kaže da umanjuju stečena prava nacionalnih manjina.

„Mislim da će naša ustavna žalba da odloži oba zakona i izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina. Mislim da nema izbora“, rekao je Ugljanin i odbacio navode da je sve u vezi sa tribinom na koju je pozvan Pacoli bilo u funkciji kampanje za predstojeće izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Upitan da li ga je iznenadila reakcija vlasti u Srbiji, Ugljanin je rekao da su „svi privremeni organi Srbije dokazani neprijateljski organi prema Bošnjacima“.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. rajkoo says:

  Jel mi u Srbiji imamo ljude koji treba da stite ustav - zasto ne rade svoj posao? Svaki gradjanin Srbije a pogotovo sluzbeno lice mora da pazi koje reci koristi u obracanju narodu. Hapsite one koji ne postuju svoju drzavu. Odmah.

 2. padre says:

  Šta radi droga!

  • Sara says:

   Kakva droga?! Mržnja i to neviđena

 3. Pirke zmaj says:

  Šta sa nama Srbima nije u redu kada trpimo ovakve spodobe?! Najgore od svega je što je ovaj S.U. drzak i ne trudi se da ublaži celokupnu destruktivnu ideju, ali da mu zamerimo što je pozvao Pacolija, a sa druge strane biramo precednika koji pozivao i dalje poziva osobu poput T. Blera?! Teško mi je da odlučim ko je veći neprijatelj Srbije, Pacoli (i politika koju zastupa) koji nije postojao do Tita, ili Toni Bler i politika koju zastupa on i čitava Engleska monarhija duže od dva veka prema Srbiji?! Onda mi proradi crv sumnje, sve ove Ugljaninove reči dolaze od skorašnjeg ministra iste ove vlade...mislite o tome (ne zna se šta je u ugovoru sa Fijatom, Er Srbija-om...a kaomoli sa drćavom)!?

 4. Zaharije qSerak says:

  Imao je dobre učitelje.Ovo sam već rekao davno,jer svakome je jasno da Srbija ne moze nešto raditi drugim u komsiluku,a ne očekivati da joj se vrati kao bumerang.Problem je sto je kao i učitelj/čitaj Srbija/ ima podršku od nekoga.Srbija nikada ne bi uradila sto je uradila da joj neko nije dao zeleno svjetlo.Sada učenik isto to radi,jer je dobio zeleno svjetlo.Jos će se Srbija debelo zabaviti sa sobom.

 5. Pastrovic says:

  Ma dajmo mu stolicu u skupstini da smanji turcovanje. Onu sto je vec u njoj sjedio, ili drugu, nije bitno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *