Ugljanin: Neću da budem fikus

Ugljanin: Neću da budem fikus

17 maja 2013

Sulejman UgljaninMinistar bez portfelja, Sulejman Ugljanin, izjavio je da će izaći iz Vlade Srbije ukoliko u narednih mesec dana vrh vlasti ne počne da poštuje sporazum o poboljšanju položaja Bošnjaka, pišu “Novosti“. „Neću da budem samo fikus, koji ne može da pomogne svojim sunarodnicima“, rekao je Ugljanin u intervjuu za beogradski list, podsetivši i da je koalicioni sporazum sa SNS i SPS potpisan u januaru.

„Trazimo maksimalno uključenje Bošnjaka u sve državne i javne institucije, u skladu s proporcionalnim sastavom na lokalnom ili drzavnom nivou. Želimo punu integraciju u sve drzavne institucije“, precizirao je on.

Ugljanin je poručio da je to neophodni minimum da bi se Bosnjaci osećali kao gradani ove zemlje i da bi u nju imali poverenje.

„Upozoravam da smo se po pitanju prava Bosnjaka vratili u 1992. godinu. Svi u regioni su, uglavnom, resili svoje nacionalno pitanje, a Bosnjaci nisu ni počeli. Minimum je da drzava sada pokaze želju da se prema Bošnjacima odnosi kao prema svojim gradjanima i da im omoguci da se kroz institucije izbore za bolji zivot“, kazao je ministar bez portfelja.

On je poručio da će ako se to ne sprovede, drzava pokazati da njemu, kao zastupniku bošnjackih interesa, nije mesto u Vladi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *