Ugovor sa Etihadom biće objavljen za 7 dana?

Ugovor sa Etihadom biće objavljen za 7 dana?

8 avgusta 2014

Šeik-i-VučićPremijer Aleksandar Vučić rekao je da će sledeće nedelje biti objavljen ugovor sa Etihadom, a da će o ugovoru sa Fijatom biti „vođeni razgovori“.

Kako je rekao, to bi moglo da dovede do objavljivanja i tog ugovora, a istakao je i da se „neće svi obradovati objavljivanju ugovora“.

Vučić je nakon nove najave davanja ugovora sa Etihadom na uvid javnosti, novinarima u Ubu rekao da objavljivanjem ugovora aktuelna vlast želi da pokaže da „sve radi transparentno i radi bolje od onih prethodnih“.

„Ja se ne bih radovao objavljivanju tajnih ugovora da sam na mestu onih koji tobože na tome instistiraju. To me podseća na priču o lopovu koji misli da su svi drugi lopovi. Ja ništa ne krijem, niko tu nije strpao pare u svoj džep“, rekao je Vučić.

Premijer je naveo da je ugovor o Er Srbiji čist kao sunce i da „niko nije opljačkao zemlju“

Dodao je i da će javnost biti iznenađena kada vidi šta piše u nekim ranijim ugovorima, kao što je prodaja Beopetrola ruskom Lukoilu.

Tema „tajnih ugovora“, pre svih onog sa Etihadom je već mesecima aktuelna u srpskoj javnosti, a pojedini funkcioneri SNS su objavljivanje ugovora oko Er Srbije najavljivali u nekoliko navrata, davan je i precizan rok u februaru, ali se to nijednom nije obistinilo.

Govorilo se i o mestu gde se čuva ugovor, a sada već bivši ministar privrede Dušan Vujović je u maju rekao da se on ne nalazi u sefu njegovog kabineta, kako je to ranije govorio prethodni ministar privrede Saša Radulović.

Sam Vučić je u maju rekao da će Vlada objaviti ugovore sa Etihadom i Fijatom „vrlo uskoro“, ali je nedavno u Skupštini odgovarajući na pitanja poslanika rekao da ugovor sa Fijatom najverovatnije neće biti pokazan javnosti jer to ne želi italijanska strana.

„Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal“, rekao je Vučić tada u parlamentu.

Vučić je naveo i da se ti ugovori ne mogu objavljivati jednostrano i da je uvek potreban razgovor svih potpisnika.

Inače, o tajnim ugovorima i povezanim temama DS i SNS već danima vode „rat saopštenjima“, a BIRN je juče objavio tekst o nacrtima ugovora sa Etihadom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *