УХАПШЕН АТИФ ДУДАКОВИЋ због злочина над Србима

UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ zbog zločina nad Srbima

27 aprila 2018

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su rano jutros u Bihaću Atifa Dudakovića, nekadašnjeg komandanta Petog korpusa armije BiH, zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Dudaković se sumnjiči za ratne zločine počinjene u jesen 1995. godine na području zapadnokrajiških opština, nezvanično saznaje srpskainfo.

Sa Atifom Dudakovićem je uhapšeno je još nekoliko osoba.Protiv penzionisanog generala bošnjačke vojske u Tužilaštvu BiH već godinama traje istraga zbog zločina koje su njegovi potčinjeni počinili nad zarobljenim Srbima, ali i Bošnjacima iz nekadašnje Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

Prijava protiv Dudakovića podnesena je još 2006. godine kada su se u javnosti pojavili video snimci kako naređuje i ubija srpske civile.

Tada su prijavu protiv Dudakovića nadležnom tužilaštvu zajedno podnijeli tadašnji predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik.

Istraga koja se od septembra 2006. vodi protiv Atifa Dudakovića najobimniji je predmet u istoriji pravosuđa u BiH.
Osim rekordne dužine trajanja istrage, predmet “Dudaković” najobimniji je i po broju prikupljenih dokaza koji su protiv osumnjičenog dostavljeni Tužilaštvu BiH.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rale says:

    Nije prvi koga su uhapsili pa oslobodili,a nije ni zadnji...samo zamazivanje očiju i predstave ...

  2. Trifun says:

    Trik je da ce njemu suditi za ZLOCINE a za iste i slicne zlocine Srbima su sudili za GENOCID. Dudakovic je realno govoreci pocinio VECI GENOCID od pojedinaca Srba ako je to bio genocid u Srebrenici, jer se tereti za ubistva civila SVIH UZRASTA, djece, beba, zena SVIH bez razlike, i to masovnim ubistvima. Dok su ti zarobljenici u Srebrenici bili svi muskarci vojno sposobni, sto ne moze da se kvalifikuje kao genocid zbog toga. Znaci njemu za masakar djece, zena i ostalin sudenje za ZLOCINE a Srbima za streljanja vojno sposobnim muskaraca i vojnim zarobljenika sudenje za genocid. U tome je trik. Provaljen 100%. Nema nazad.

  3. NIKOLA says:

    nece ovog koljaca sudiit taj balisjki vehabijski sud usarajevu kooljaca srba OVO POKAZUJE KOLIK OSU SRBI U BOSNI GLUPI I NEMAJU VOJSKU REPUBLIKE SRPSKE JER CE OPET POD NATO OM KO0LJACI USTASKI BALIJISKI I TKO ZNA KOJI ISIPLOVCI IZ CELOG SVETA KLATI SRBE I DECU PO REPUBLICI SRPSKOJ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *