Uhapšen bivši direktor „Gradske čistoće“

Uhapšen bivši direktor „Gradske čistoće“

2 aprila 2014

aleBivši generalni direktor „Gradske čistoće“ Beograda, Aleksandar Stamenković i još četiri osobe uhapšene zbog kupovine podzemnih kontejnera za smeće, javlja RTS.

Osumnjičeni su da su oštetili državu za 169 miliona dinara i od tog novca 63 miliona pribavili preduzeću „Blok“, javljaju su beogradski mediji, prenosi Beta.
Uhapšen je i direktor „Bloka“ Dušan Mandrapa, zaposleni u „Gradskoj čistoći“ Bojan Anđelković, i Mirjana Ivanović, kao i radnik firme „Blagojevica“ Živko Radojičić, preneli su mediji.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova nisu mogli da potvrde ovu informaciju.Mediji su i ranije izveštavali o kršenju zakona prilikom nabavke podzemnih kontejnera.

Posao isporuke 1.800 kontejnera „Gradska čistoća“ je u septembru 2011. dodelila konzorcijumu koji čine „Blok“ iz Beograda i „Blagojevica“ iz Mladenovca.

Na tender su stigle dve ponude, od kojih je jedna bila neodgovarajuća. U tom slučaju, Zakon o javnim nabavkama nalaže raspisivanje novog tendera, ali je „Gradska čistoća“ započela pregovore s drugim ponuđačem, s kojim je i sklopila ugovor, navodi se u istraživanju Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

Kompanije koje su bile zainteresovane da se prijave odustale su od posla, smatrajući da je tender namešten. Dokumentaciju su otkupile 22 kompanije, a dve su dale ponudu.

Tehničke karakteristike, propisane tenderom su, kako se tvrdi, odgovarale samo jednom ponuđači i to upravo „Bloku“.

(Novosti.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milan says:

    JAJARO VRATI MI PARE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *