Uhapšen direktor Autotransporta Kostolac, Perica Mojović

Uhapšen direktor Autotransporta Kostolac, Perica Mojović

5 septembra 2014

perica mojovicPožarevačka policija je, po nalogu višeg tužilaštva, uhapsila direktora Privrednog društva „Autotransport“ Kostolac, P.M. (59), za koga se sumnja da je firmi kojom je rukovodio naneo višemilionsku imovinsku štetu.

Sumnja se da je P. M. od 2010. do 30. juna 2013, tokom realizacije javnih nabavki koje je kao izvođač radova sprovodio po zahtevu naručioca, Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, suprotno ponudi svoje firme, angažovao veći broj firmi da kao podizvođači izvode radove koje je u postupku javnih nabavki dobio „Autotransport“ Kostolac, saopštila je danas Policijska uprava u Požarevcu.

U ukupnom obimu pruženih i naplaćenih usluga u ovim javnim nabavkama od gotovo četiri milijarde dinara (3 .834. 922. 868 dinara) naplaćenih od Privrednog društva TE-KO Kostolac, podizvođači su angažovani za izvedene radove i usluge u iznosu od 704. 113. 449 dinara.

Osumnjičeni je naložio plaćanje ispostavljenih faktura ovim podizvođačima delom putem kompenzacije u vidu uglja, u količini od 7.919 tona, po nabavnim cenama uglja od TE-KO Kostolac, u iznosu od 2.199 dinara po toni.

Na ovaj način velikom broju podizvođača omogućio je da daljim prometom uglja po tržišnim cenama pribave neosnovanu imovinsku korist u iznosu od 31. 676. 000 dinara, dok firmi u kojoj je obavljao funkciju direktora naneo imovinsku štetu, kao i štetu na ime neangažovanja opreme svoje firme za radove koje su izveli i naplatili podizvođači.

Policija je osumnjičenog uz krivičnu prijavu predala Višem javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *