Uhapšen Miroslav Bogićević

Uhapšen Miroslav Bogićević

24 novembra 2014

sp-bogicevic 6797Vlasnik „Farmakoma“ Miroslav Bogićević uhapšen je danas, potvrđeno je za B92.

Do hapšenja poznatog šabačkog biznismena dolazi u trenutku kada je on sa još dvojicom ljudi iz poslovnog sveta Goranom Perčevićem i Željkom Žunićem u centru medijske pažnje, zbog navodnih malverzacija prilikom uzimanja milionskih kredita.

Perčević, inače bivši funkcioner SPS i biznismen godine iz 2012. godine, uhapšen je pre desetak dana, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je istog dana rekao da je Bogićević zajedno sa Perčevićem i nekim političarima uzimao od „Srpske banke“ kredite od nekoliko miliona evra, a kao kolateral dao jalovinu.

Na novinarsko pitanje da li je Miroslav Bogićević uzeo milione evra, a kao zalog dao otpad, premijer je rekao: „Da, zajedno sa Goranom Perčevićem. I to su sve radili političari sa tim biznismenima“.

Iako je premijer Vučić govorio o problemima sa „Srpskom bankom“, kako piše „Blic“, Bogićević je uhapšen nakon nedavne istrage o kreditima koje je uzimao od „Privredne banke“ i tako oštetio samu banku i državu. Na drugoj strani, „Novosti“ pišu da je reč o „izvlačenju novca na Kipar“.

Takođe, Beta navodi da se sumnja da Bogićević „bankama duguje više od 450 miliona evra, dobavljačima blizu pet milijadi dinara, a Poreskoj upravi jos 1,6 milijardi dinara“.

Vlasnik „Farmakoma“ je početkom godine spominjan i kao jedan od najvećih dužnika propale Univerzal banke, a prethodnih meseci se u medijima spominjao i zbog izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika „Stolice“, koji je u vlasništvu njegove kompanije.

Bogićevićevo ime je u prošlosti povezivano i sa kupovinom „Politike“, a javnost ga zna kao vlasnika Fabrike akumulatora Sombor i Mlekare Šabac.

U okviru koncerna „Farmakom“ posluje deset kompanija u Srbiji i pet u inostranstvu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miško says:

    Svaka čast ovim vlastima jer su počeli da hapse giliptere i lopuže! Prvo crvenog Perčevića, pa žutog Bogićevića koji su ojadili Srbiju za milijarde evra!? Da vrate ovce i da robijaju, jer su ojadili stotine hiljada građana Srbije! I da se nastavi ovako da se hapse gilipteri i mafijaši po unutrašnjosti u svim gradovima Srbije, be!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *