УХАПШЕН НАЈБОГАТИЈИ ГЕНЕРАЛ У РУСИЈИ: Командант Гарде се преварио мислећи да ће га заштитити пријатељство с Путином!

UHAPŠEN NAJBOGATIJI GENERAL U RUSIJI: Komandant Garde se prevario misleći da će ga zaštititi prijateljstvo s Putinom!

8 marta 2017

22-ISBS-PUTIN_A_22_2666009f

Zbog uzimanja mita u Rusiji je uhapšen još jedan visoki državni činovnik, koji je bio važan čovek u formiranju Ruske garde.

Lisice na ruke stavljene su bivšem zameniku komandanta jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, Vjačeslavu Varčuku(54) koji je bio na čelu radne grupe koja je trebalo da odredi budžet novoosnovane Ruske garde.

On je uhapšen zbog sumnje da je krao državni novac. General-lajtnant Varčuk je uz pomoć svojih potčinjenih nastojao da se poveća finansiranje Uprave specijalnih veza, a da zatim od njih dobije višemilionsku nagradu.

U maju prošle godine kad je predsednik Putin potpisao ukaz za formiranje Ruske garde general Varčuk je bio na čelu radne grupe koja je trebala da odredi obim finansiranja novoosnovane vojne strukture. Interesantno je da je generala Vjačeslava Varčuka i ranije bio glas kao vrlo bogatog čoveka. Prema časopisu „Forbs“ on se smatrao jednim od pet najbogatijih generala.

Iako je tek sada obelodanjeno, general Varčuk se u zatvoru nalazi najmanje dva meseca. Uhapšen je i pukovnik Aleksandar Kostin koji je uzeo deset miliona rubalja mita da bi pomogao da Uprava specijalnih veza dobije dopunskih 250 miliona rubalja.

Ali pukovnik Kostin nije ispunio obećanje, pa je protiv njega pokrenut krivični postupak. O mahinacijama generala Varčuka i pukovnika Kostina istražnim organima je ispričao uhapšeni oficir Uprave specijalnih veza.

Interesantno je da je Varčuk 2013. šokirao mnoge svojom deklaracijom o prihodima. Njegova godišnja zarada je iznosila 43,7 miliona rubalja iako mu je godišnja plata bila tri miliona rubalja.

Kao i mnogi drugi ruski političari, i generali Varčuk je tvrdio da u njegovoj porodici najviše zarađuje žena. General je imao trosobni stan i „leksus-570“, a supruga kuću u Podmoskovlju i „landrover“.

Varčuk je završio Više vojno finansijsko učilište, a zatim 2007. Rusku akademiju državne službe pri predsedniku Rusije, a po sepcijalnosti finansije i kredit. Služio je na raznim dužnostima u Ministarstvu odbrane Rusije, a zatim u Glavnoj finansijsko-ekonomskoj upravi Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ukazom predsednika Rusije u januaru 2010. bio je imenovan za načelnika Finansijske uprave unutrašnjih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova. Nagrađen je ordenom za zasluge pred Otadbinom i imao je zvanje „zaslužni ekonomist Rusije“.

KOMENTARI4 komentara

 1. triglav says:

  generalova žena je imala kuču i landrover ... baš neko bogatstvo. to ima svaki vodoinstalater.

 2. lilit says:

  Au Srbiji, samo da su poznanici sa vlastodršcima mogu da rade šta hoće, jer su ZAŠTIĆENI

 3. Beli Orao says:

  Samo zdrava ili uvijek iznova pročišćavanja država ima budućnost!!!

 4. Igor says:

  Biti posten mnoge odvodi u razna iskusenja neki posustanu neki ostaju verni do kraja zivota. Slava Velikoj Rusiji buducoj Imperiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *