Uhapšen predsednik Federacije BiH

Uhapšen predsednik Federacije BiH

26 aprila 2013

Budimir_Zivko1MK_900430451U Mostaru je uhapšen predsednik Federacije BiH, Živko Budimir, javlja Federalna televizija.

Hapšenje je usledilo zbog navodnog primanja mita za pomilovanja. Iz Tužilaštva je svim medijima poslan dopis da po nalogu Tužilaštva BiH i naredbi Suda BiH, ovlašteni policijski radnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, vrše određene istražne aktivnosti u zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu i zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su pristupili su realizaciji tri operativne akcije na širem području BiH.

Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva Memory, Patriot i Pravda. Navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e BiH, MUP-a RS, MUP-a KS, MUP-a HNK i MUP-a SBK.

Operativnim akcijama obuhvaćeno je više desetina osoba, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije- podmićivanje i krivičnih dela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (KZ FBiH), te neovlaštenim prometom opojnim drogama i organiziranim kriminalom (KZ BIH). Pretresi su u toku na većem broju lokacija na širem području BiH.

O konačnim rezultatima akcije, javnost će biti blagovremeno informirana, saopšteno je iz SIPA.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *