УХАПШЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА! У његовом стану пронађено 350.000 евра!

УХАПШЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА! У његовом стану пронађено 350.000 евра!

3 јуна 2021

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић ухапшен је због нелегалне градње на Ади Хуји и Вишњици.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву ухапшени су Александар Јовичић (1987), председник Градске општине Палилула и Д. В. (1978), одговорно лице за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М. М. (1958), З. Р. (1953), Ђ. Р. (1959), З. П. (1959), Г. П. (1969) и Д. Л. (1964) док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Александар Јовичић се сумњичи да је утицао на Д. В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објекта без грађевинске дозволе на територији Палилуле у периоду од јула 2016. до новембра 2018. године, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, потом исте проследили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу објеката.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

KOMENTARI9 коментара

 1. persida says:

  To su Vuciceve pare, on ih je samo cuvao.

 2. persida says:

  Ocigledno je stedeo, odvajao od usta, evro po evro.

 3. Косовац says:

  Ланац корупције је почео да се кида од средине. Није ни то лоше, уколико би кренуо нагоре, са финалом Министарство – Министар – Председник Владе – Скупштина – Председник Републике. Међутим, и када би се то кидање ланца корупције све тако остварило, стање се не би могло да поправи нимало. Зато што нам Европска Унија намерно (и на силу) уваљује законе по којима је службеник стварно блесав ако не искористи прилику да наплати своје слободно судијско уверење. ……………Пример је да је Закон дозволио судији у случају Мике Антића да одлучи у свему по свом шушкавом судијском уверењу. Зато што се у старту зна да доказа нема, фуфице су порасле, а сведоци су све у стилу „ако су они лагали мене, онда и ја лажем вас“.

  • Риста says:

   Хаха...који добар осврт. Обрадовао сам се. Тачно, на Западу више не постоји закон него судије, полиција и политичари да спроводе своју вољу уз толико лажљива објашњења да то нико и не сматра објашњењем, али ту је полиција. Ето, тако раде и наше самосталне судије и биће ту још весеља када то крене већим темпом. Када затреба, "независни" судија донесе политичку одлуку која је чак сасвим супротна закону, али неки законски акти дају право судији да донесе самосталну одлуку. Та одлука је на пример да ослободе неког акрепа који убије пешака на пешачком прелазу и побегне са 100 на сат усред града. Медији су повезани јер и они су плаћени и једноставно прекину да нам пишу о тем "случају" и здраво. Кажем ја да је Америка одавно полицијско-судска држава где сви усклађују одлуке са политичарима, а судије по слободном уверењу онда пресуде како тата политичар одлучи. А паре у игри су паре оних тата које имају паре и нема тог политичара који то не воле. Тата оног кретена што је убио ону девојку на пешачком прелазу је ријалити тата са млого пара. Ко му дао паре? Срби! Коме он дао паре? Судији! Ко је подржао судију? Политичари! Ко је ослобођен? Убица! Тако то иде у судским државама где је Закон само украс. Безакоње је данас на Западу озваничено Законима држава. Исто то су нам убацили у Србију.

 4. Риста says:

  Жртвован ради већих лопурди. Сума од 350000 евра је сића, али за балавца као што је тај наслици, добра зарада. Вид ти малог мангупа како се залетио. Ипак, мало превише и јатаци сада бришу руке и гурају га у затвор. Вичући - Дрште лопова, дрште лопова...! аме им га спалим лоповске. Мали Срби, зар не? Са добру лову. Ал је лепо живети у Србији данас и бити нека буџа. И имати по једног брицу за сваку длаку. Американо стил. Менаџери. Кокошари. Ситни лопови.

 5. Velika Metla says:

  Иначе, ова љига је из Сребренице. Још један доказ да се НИ ЈЕДНОМ дођошу не сме дозволити да буде на било којој јавној функцији у Србији. Да би могао бити на јавној функцији МОРА бити најмање трећа генерација становника Србије.

 6. ko says:

  E jadna Srbijo, jadna li si ! Kad je kod ovako sitnog kriminalca nadjeno 350 000 evra u kesu, moze te li zamisliti koliko ostali svi na teritoriji Srbije ukradu za vreme dok su na vlasti ....

  • Dr says:

   @ Velika metla Niste naučeni da ne generalizujete. A za komentar,sram da Vas bude. To je pitanje obraza, a ne lokacije na kojoj smo rođeni. Ali Vi to ni ne možete da shvatite. Pozdrav od dr med, Bg, porijeklom iz RS.

 7. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Значи урушавање је почело. И наравно да не би пале веће рибе, а да не буде сумњиво почеле су осредње да бивају жртвоване. Могао бих да се кладим да када би нека озбиљна полицијска јединица грунула у станове и канцеларије свих председника општина, резултат би био сличан. Зашто? Па ако има 7-8 поштена човека да се баве политиком, и то у свим странкама заједно, ја бих био пресрећан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u