УХАПШЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА! У његовом стану пронађено 350.000 евра!

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA! U njegovom stanu pronađeno 350.000 evra!

3 juna 2021

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je zbog nelegalne gradnje na Adi Huji i Višnjici.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  To su Vuciceve pare, on ih je samo cuvao.

 2. persida says:

  Ocigledno je stedeo, odvajao od usta, evro po evro.

 3. Kosovac says:

  Lanac korupcije je počeo da se kida od sredine. Nije ni to loše, ukoliko bi krenuo nagore, sa finalom Ministarstvo – Ministar – Predsednik Vlade – Skupština – Predsednik Republike. Međutim, i kada bi se to kidanje lanca korupcije sve tako ostvarilo, stanje se ne bi moglo da popravi nimalo. Zato što nam Evropska Unija namerno (i na silu) uvaljuje zakone po kojima je službenik stvarno blesav ako ne iskoristi priliku da naplati svoje slobodno sudijsko uverenje. ……………Primer je da je Zakon dozvolio sudiji u slučaju Mike Antića da odluči u svemu po svom šuškavom sudijskom uverenju. Zato što se u startu zna da dokaza nema, fufice su porasle, a svedoci su sve u stilu „ako su oni lagali mene, onda i ja lažem vas“.

  • Rista says:

   Haha...koji dobar osvrt. Obradovao sam se. Tačno, na Zapadu više ne postoji zakon nego sudije, policija i političari da sprovode svoju volju uz toliko lažljiva objašnjenja da to niko i ne smatra objašnjenjem, ali tu je policija. Eto, tako rade i naše samostalne sudije i biće tu još veselja kada to krene većim tempom. Kada zatreba, "nezavisni" sudija donese političku odluku koja je čak sasvim suprotna zakonu, ali neki zakonski akti daju pravo sudiji da donese samostalnu odluku. Ta odluka je na primer da oslobode nekog akrepa koji ubije pešaka na pešačkom prelazu i pobegne sa 100 na sat usred grada. Mediji su povezani jer i oni su plaćeni i jednostavno prekinu da nam pišu o tem "slučaju" i zdravo. Kažem ja da je Amerika odavno policijsko-sudska država gde svi usklađuju odluke sa političarima, a sudije po slobodnom uverenju onda presude kako tata političar odluči. A pare u igri su pare onih tata koje imaju pare i nema tog političara koji to ne vole. Tata onog kretena što je ubio onu devojku na pešačkom prelazu je rijaliti tata sa mlogo para. Ko mu dao pare? Srbi! Kome on dao pare? Sudiji! Ko je podržao sudiju? Političari! Ko je oslobođen? Ubica! Tako to ide u sudskim državama gde je Zakon samo ukras. Bezakonje je danas na Zapadu ozvaničeno Zakonima država. Isto to su nam ubacili u Srbiju.

 4. Rista says:

  Žrtvovan radi većih lopurdi. Suma od 350000 evra je sića, ali za balavca kao što je taj naslici, dobra zarada. Vid ti malog mangupa kako se zaletio. Ipak, malo previše i jataci sada brišu ruke i guraju ga u zatvor. Vičući - Dršte lopova, dršte lopova...! ame im ga spalim lopovske. Mali Srbi, zar ne? Sa dobru lovu. Al je lepo živeti u Srbiji danas i biti neka budža. I imati po jednog bricu za svaku dlaku. Amerikano stil. Menadžeri. Kokošari. Sitni lopovi.

 5. Velika Metla says:

  Inače, ova ljiga je iz Srebrenice. Još jedan dokaz da se NI JEDNOM dođošu ne sme dozvoliti da bude na bilo kojoj javnoj funkciji u Srbiji. Da bi mogao biti na javnoj funkciji MORA biti najmanje treća generacija stanovnika Srbije.

 6. ko says:

  E jadna Srbijo, jadna li si ! Kad je kod ovako sitnog kriminalca nadjeno 350 000 evra u kesu, moze te li zamisliti koliko ostali svi na teritoriji Srbije ukradu za vreme dok su na vlasti ....

  • Dr says:

   @ Velika metla Niste naučeni da ne generalizujete. A za komentar,sram da Vas bude. To je pitanje obraza, a ne lokacije na kojoj smo rođeni. Ali Vi to ni ne možete da shvatite. Pozdrav od dr med, Bg, porijeklom iz RS.

 7. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Znači urušavanje je počelo. I naravno da ne bi pale veće ribe, a da ne bude sumnjivo počele su osrednje da bivaju žrtvovane. Mogao bih da se kladim da kada bi neka ozbiljna policijska jedinica grunula u stanove i kancelarije svih predsednika opština, rezultat bi bio sličan. Zašto? Pa ako ima 7-8 poštena čoveka da se bave politikom, i to u svim strankama zajedno, ja bih bio presrećan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *