Ухапшен ратни министар полиције у БиХ, крио се у Хрватској

Uhapšen ratni ministar policije u BiH, krio se u Hrvatskoj

23 decembra 2016

627206_2024290_iff

Osumnjičeni Alija Delimustafić, za kojim su bile raspisane interna i međunarodna poternica, uhapšen je u Hrvatskoj, u Karlovcu, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Za Delimustafićem i Jusom Škrijeljom, ranije uhapšenim u akciji „Pravda“, raspisane su interna i međunarodna poternica prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a na zahtev Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kantonalni sud u Sarajevu je u utorak izdao naredbu za raspisivanje interne i međunarodne poternice za osumnjičenima Delimustafićem i Škrijeljom na predlog Tužilaštva nakon što su tokom dana obavešteni da sudska policija nije pronašla osumnjičene na njihovim adresama.

Delimustafić je, kao i Škrijelj, bio u bekstvu nakon što im je Sud KS produžio pritvor za 2 meseca i to zbog krivičnih dela organizovanog kriminala, a u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

Ranije je na ročištima na Sudu KS potvrđeno da Delimustafić nema dvojno državljanstvo, a dok je ranije boravio u Hrvatskoj koristio je ime Ilija Mustafić.

Delimustafić je tokom građanskog rata u BiH bio na funkciji ministra unutrašnjih poslova i po njegovom direktnom nalogu je, prema tvrdnjama medija iz FBiH, na samom početku rata u BiH formirana zloglasna jedinica Ševe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *