Uhapšena trojica penzionisanih generala Vojske Srbije

Uhapšena trojica penzionisanih generala Vojske Srbije

8 oktobra 2013

LisiceTrojica penzionisanih generala Vojske Srbije, u najstrožoj tajnosti, privedena su sredinom prošlog meseca, pišu „Novosti“.

Oni se sumnjiče da su svojim odlukama, prilikom nabavke novog sistema veze 2006. i 2007. godine, oštetili VS i državu.

Prema pisanju ovog lista, privedeni su nekadašnji čelni ljudi iz Uprave za veze Generalštaba VS – penzionisani generali Radivoj Vukobradović i Milan Stanimirović, a još jedan general, čije ime nije navedeno, ubrzo je pušten “zbog kooperativnosti”.

“O ovoj velikoj aferi, ‘teškoj’ 80 miliona dolara, razgovaralo se i na Savetu za nacionalnu bezbednost i ona bi uskoro trebalo da dobije nastavak na sudu”, navodi beogradski list.

Prema ovim informacijama, Ministarstvo odbrane je 2006. i 2007. raspisalo dva tendera za nabavku opreme za sistem veza.

Posao za isporuku radio sistema vrednosti 5.385.180 evra dobila je francuska firma “Tales”, kao i posao nabavke komunikacionih sistema “svičeva” u vrednosti 12.886.730 evra, iako je po oceni stručne komisije njihova ponuda bila nepovoljnija od onih koje su dostavili izraelski “Tadiran” i norveški “Konsberg”, pišu “Novosti”.

List navodi i da se pobeda “Talesa” nad “Konsbergom” nezvanično vezuje za ime Ilije Pilipovića, pomoćnika i kuma tadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *