Uhapšeni teroristi iz OVK, članovi Gnjilanske grupe

Uhapšeni teroristi iz OVK, članovi Gnjilanske grupe

16 januara 2014

OVKPolicija je kod Preševa uhapsila dvojicu pripadnika “gnjilanske grupe” OVK, koje je Apelacioni sud oslobodio optužbe za ratni zločin nad Srbima u Gnjilanu 1999., rečeno je danas Agenciji Beta u vranjskoj policiji.

Mediji na albanskom jeziku u Preševu i Bujanovcu objavili su da je policija Srbije na prelazu “Mučibaba”, prema Kosovu, u opštini Preševo, uhapsila Burima Fazliua i Kambera Sahitija koji su nameravali da pređu na Kosovo.

U vranjskoj policiji je Agenciji Beta rečeno “da je došlo do takvog događaja”, a da pojedinosti treba da saopšti Više javno tužilaštvo u Vranju. Međutim, to tužilaštvo se još nije oglasilo.

Fazliu i Sahiti su bili među 11 pripadnika “gnjilanske grupe” OVK koje je Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu 19. septembra 2012. osudilo na ukupno 116 godina zatvora, a šestoricu oslobodilo.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je novembra 2013. godine sve te osuđene članove “gnjilanske grupe” pravosnažno oslobodio optužbi za ratni zločin. Po pisanju preševskih medija na albanskom jeziku, “oslobađajuća presuda Apelacionog suda u Beogradu zvanično je objavljena 8. januara 2014. godine”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *