УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ ПРЕСТАЈУ ДА РАДЕ!? Ево који је разлог

UJEDINJENE NACIJE PRESTAJU DA RADE!? Evo koji je razlog

27 jula 2018

Besmislenost postojanja Ujedinjenih nacija u današnjem obliku, kada nijedna bitna zemlja – hajde da kažemo one s pravom veta: SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska – ne daje ni pet para za odluke ove organizacije, koja se i sama, osim korupcijom, kompromituje seks skandalima svojih službenika širom sveta, mogla bi da dovede i do „prestanka njenog rada“! Naime, nema para za funkcionisanje Ujedinjenih nacija!Stanje je toliko ozbiljno da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio osoblje da Ujedinjenim nacijama ponestaje novca, pa je pozvao države članice da plate ono što duguju, što je pre moguće.

U pismu državama-članica UN, u koji je Rojters imao uvid, Gutereš je rekao da je od 30. juna budžet UN u deficitu od 139 miliona dolara. Ocenio je da se UN „nikada nisu suočile s tako teškom situacijom u vezi s protokom novca ovako rano u kalendarskoj godini“.

Prema podacima UN, 112 od 193 članice do sada su platile svoj deo u budžetu.

– Organizacija poput naše ne bi trebalo da trpi stalne dodire s bankrotom. Ali sigurno, veći bol osećaju oni kojima služimo kada ne možemo, zbog skromnosti stredstava, da odgovorimo na njihove pozove za pomoć – naveo je Gutereš.

Ipak, kada je reč o organizaciji koja apsolutno ne može da spreči nepravdu koju nameću velesile diljem planete, a čiji su službenici ultradebelo preplaćeni za svoj pretežno nerad, postavlja se pitanje – da li bi UN zaista i trebalo da obitavaju na način na koji to rade danas?

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. goran says:

  Kuku lele, sve se svodi na pare. Zatvorite kapije slobodno, ja od vas ne vudeh nikakve vajde, bili ste uvek protiv Srbije.

 2. Miraš says:

  Da li se ipak ide ka još većem pogoršanju medjunarodnih odnosa i ka još više ratova u svetu, možda i ka novom svetskom ratu? Ovakve UN sve više liče na nekadašnje Društvo naroda (1920-1946) koje je imalo zadatak da spreči buduće svetske sukobe, ali se ubrzo već 20-tih pokazalo u tome slabo i krajnje neefikasno, mnogima je to postalo jasno pred drugi svetski rat. Prestanak finansiranja UN takodje bi doprineo da postojeće UN budu još manje efikasne.

  • Velika Metla says:

   Miraš,vrlo su UN efikasne kada treba "delegati"koji učestvuju na sastancima,dogovorima,predlozima,sporazumima učestvovati i DEBELE dnevnice u sklopu njihovih JOŠ DEBLJIH plata staviti u džep,a sve o trošku naroda! E,ta im se efikasnost,inače jedina,mora priznati! Sve ostalo njih ne zanima!

   • Miraš says:

    UN treba reorganizovati i dovesti "k poznaniju prava" jer su se od njega prilično udaljile, ali baš ih odjednom ukinuti - tek bi bilo prostora za vodjenje novih i raznih ratova. Dok se ti ratovi završe načekali bi smo se, a neke nove UN opet bi okupio pobednik/pobednici tj. Silni moćnici. Kakva pravila bi skrojili ti novi? Večiti problem je da Sila i Pravda često ne koračaju zajedno.

    • Velika Metla says:

     Miraš,pošto njih NIKADA ne možeš dovesti "k poznaniji prava" (nema to svesti,a ni savesti)treba pravo k njima privesti! Postaviti svima politikantima krivičnu odgovornost za njihova (ne)dela,i da vidiš kako bi svesnije i savesnije vodili posao!

 3. goran says:

  Poznati pisac Franc Kafka priznao je u svom Dnevniku da je "Drustvo naroda" samo instrument cionisticke politike.

 4. Alien says:

  U Titovo vreme un bi se zvale Radna zajednica globalista novog svetskog poretka. Preko njih se organizuje trovanje vakcinama, tajna sterilizacija, čipovanje, cepanje suverenih država... Bez un sve navedeno bi izostalo, jer nema mehanizama.

 5. Ilija Cvorovic says:

  UN kakve god da jesu, sprecavaju mnogo sukoba te pomazu po celom svetu.Manite se gluposti, i molite Bogada opstanu.

 6. Dušan says:

  Toliko o 1244.Sledi nam reset, a to znači RAT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *