УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ У ШОКУ: Руси из Луганска протерали УН због шпијунаже у корист Запада

UJEDINJENE NACIJE U ŠOKU: Rusi iz Luganska proterali UN zbog špijunaže u korist Zapada

25 septembra 2015

lugPodsekretar Ujedinjenih nacija za humanitarna pitanja Stiven Obrajan izrazio je danas „duboku zabinutost“ povodom toga što su „de fakto“ vlasti Luganske oblasti naložile agencijama UN da napuste to područje na istoku Ukrajine.

U saopštenju Obrajana se navodi da je agencijama UN rečeno da okončaju svoje delovanje i napuste Lugansku oblast do subote, preneo je AP.

On je naveo i da je nekolicini nevladinih organizacija naloženo da napuste Lugansku oblast, pri čemu se u saopštenju ne navodi o kojim organizacijama je reč.

Vlasti u LNR i DNR su više puta tvrdile da službenici UN dostavljaju Ukrajincima, preko Zapadnih zemalja, informacije o kretanju vojske Novorusije.

Obrajan je dodao da je u opasnosti i rad UN u Donjeckoj oblasti, kao i da je „odluka de fakto vlasti u Donjeckoj oblasti o budućem radu UN na tom području na čekanju, a sve aktivnosti agencija UN su suspendovane“.

Zvaničnik UN za humanitarna pitanja je, takođe, istakao da to što vlasti na područjuma istočne Ukrajine koja pod kontrolom drže snage Novorusije, ne dopuštaju humanitarni pristup predstavlja „očigledno kršenje međunarodnog humanitarnog prava“.

(webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. zlatiborski ovan says:

  o tome je pisao vec Nikola Koljevic u knjizi Stvaranje Republike Srpske, o dlatnostima UNPROFORA , prilikom napada na RSK https://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=3714142441&photo_id=2597604601#2597604601

 2. crnogorac srpske krvi says:

  UN i svi ti mirovnjaci, doktori bez granica, humanitarci bez granica su samo olos bez granica koji radi za SAD i njene trabante. Amerika je autor najvecega ludila bez granica.

 3. milan says:

  Ne treba biti prepametan samo se treba zapitati; od kud dolaze i gdje idu! Ako se zna tko ih placa time je donosenje zakljucka pojednostavljeno!

 4. ljubisav says:

  Izgleda da samo mi nevidimo te iste smradove sto vrsljaju po Srbiji,mislim na taj olos bez granica!!!

 5. Božo says:

  Pametna odluka.

 6. pravda says:

  Sve sto je ZAPADNO terba proterati, jer nista dobro donijeli nisu.

 7. Paštrović says:

  Je li se ono ta UN zgrada nalazi baš u toj i takvoj USA? Nalazi, dabome, i dobro se zna da radi za onoga ko je izdržava. A taj koji je izdržava štampa dolare kao da su tariguz-papir. De se raspitajte koliko i dan danas ima Srba vaših prijatelja, poznanika i rodbine koji prosto obožavaju US $. Koji obožavaju WC-PAPIR!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *