Укида се имунитет Главашу због злочина над Србима

Ukida se imunitet Glavašu zbog zločina nad Srbima

7 jula 2017

Branimiru Glavašu, zastupniku u Hrvatskom saboru, predloženo ukidanje imuniteta zbog krivičnog postupka za ratni zločin počinjen nad osiječkim Srbima.

Parlamentarni odbor za mandatno imunitetska pitanja je doneo odluku o ukidanju imuniteta Glavašu, a na zahtev Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu. Ovu odluku treba da potvrdi Sabor.

Protiv Glavaša je u toku obnavljanje krivičnog postupka nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvostepenu presudu za krivično delo za koje se tereti.

Glavašu se sudi u slučajevima ratnih zločina „Garaža“ i „Selotejp“. Predlog za ukidanje imuniteta Glavašu prihvaćen je jednoglasno i bez rasprave.

Prvu pravosnažnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, na osnovu koje je odslužio zatvorsku kaznu u Mostaru, odakle je pušten na privremenu slobodu, Ustavni sud Hrvatske ukinuo je početkom 2015.

Nakon što je u junu prošle godine ponovo razmatrao žalbe na prvostepenu presudu, u kojima je odbrana tražila ukidanje presude, a tužilaštvo strože kazne, Vrhovni sud je 28. juna 2016. godine ukinuo prvostepenu presudu i zatražio obnovu postupka za ratne zločine počinjene nad osiječkim Srbima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. RASPUCHIN says:

    Glavaša sude i "osuđuju" godinama. Kako krvatska osuđuje za zločine nad SRBskim narodom pokazuje primjer Mirka Norca. Dok je "robijao" uspio je završiti fakultet , oženiti se i napraviti troje djece. Sumnjam da će Glavaš "praviti" djecu (malo ga pritisle godine) ali ni to nije nemoguće. Kao što nije nemoguće i to , kako neki tvrde , da je (dok je navodno služio zatvorsku kaznu u BiH) uspio napraviti kuću ali isto tako i otići u Vukovar na "obljetnicu" iste one godine kada je tamo stigao i Gotovina pošto su ga oslobodili. Ovo je samo još jedna bajka koju prodaju srPima a koju zdušno podržavaju i vlasti srPijice na čelu sa "mesijom" i njegovim apostolima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *