Укида се имунитет Главашу због злочина над Србима

Укида се имунитет Главашу због злочина над Србима

7 јула 2017

Бранимиру Главашу, заступнику у Хрватском сабору, предложено укидање имунитета због кривичног поступка за ратни злочин почињен над осијечким Србима.

Парламентарни одбор за мандатно имунитетска питања је донео одлуку о укидању имунитета Главашу, а на захтев Жупанијског државног тужилаштва у Загребу. Ову одлуку треба да потврди Сабор.

Против Главаша је у току обнављање кривичног поступка након што је Врховни суд укинуо првостепену пресуду за кривично дело за које се терети.

Главашу се суди у случајевима ратних злочина „Гаража“ и „Селотејп“. Предлог за укидање имунитета Главашу прихваћен је једногласно и без расправе.

Прву правоснажну пресуду Врховног суда Главашу од осам година затвора, на основу које је одслужио затворску казну у Мостару, одакле је пуштен на привремену слободу, Уставни суд Хрватске укинуо је почетком 2015.

Након што је у јуну прошле године поново разматрао жалбе на првостепену пресуду, у којима је одбрана тражила укидање пресуде, а тужилаштво строже казне, Врховни суд је 28. јуна 2016. године укинуо првостепену пресуду и затражио обнову поступка за ратне злочине почињене над осијечким Србима.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. RASPUCHIN says:

    Главаша суде и "осуђују" годинама. Како крватска осуђује за злочине над СРБским народом показује примјер Мирка Норца. Док је "робијао" успио је завршити факултет , оженити се и направити троје дјеце. Сумњам да ће Главаш "правити" дјецу (мало га притисле године) али ни то није немогуће. Као што није немогуће и то , како неки тврде , да је (док је наводно служио затворску казну у БиХ) успио направити кућу али исто тако и отићи у Вуковар на "обљетницу" исте оне године када је тамо стигао и Готовина пошто су га ослободили. Ово је само још једна бајка коју продају срПима а коју здушно подржавају и власти срПијице на челу са "месијом" и његовим апостолима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u