UKRAJINA: 11.000 ruskih vojnika pod punom ratnom opremom stigli na Krim

UKRAJINA: 11.000 ruskih vojnika pod punom ratnom opremom stigli na Krim

26 februara 2014

BTR-82A_wheeled_armoured_vehicle_personnel_carrier_Russia_Russian_army_002Na Krim se vratilo 11.000 pripadnika Crnomorske flote – Odvojena brigada specnaza GRU RF poslata je na Krim iz Toljata (Rusija) za zaštitu jednog od strateških ciljeva. Snage će služiti za stabilizaciju situacije u Ukrajini, saopštava izvor pozivajući se na informacije u Toljatu .

Prema zvaničnim informacijama, padobranci iz Volge će pomoći da se održi red na poluostrvu zbog nestabilne političke situacije u zemlji .

U međuvremenu, pripadnici ruske Crnomorske flote su došli iz Sočija, ukupno 11.000 pripadnika sa borbenom opremom u Sevastopolj. Sevastopolj sada čuva ruska morska pešadija u oklopnim vozilima. Na ulazu u Sevastopolj su se pojavili protivtenkovski “ježevi”.

Zvanično, rusko MSP nije komentarisalo ovu situaciju .

Šef Komiteta Državne Dume za ZND i evroazijske integracije i odnose sa sunarodnicima u Simferopolju Leonid Slucki rekao je da Rusija želi da sačuva teritorijalni integritet Ukrajine, a u isto vreme, u slučaju odluke Krima da se pridruži Ruskoj Federaciji, je spreman da je razmotri .

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    ODLIČNO VLADIMIRE.

  2. Danilo Vasic says:

    Bravo... Tako se to radi u ratnim opasnostima. Blagovremeno svima staviti do znanja da je Rusija jaka i spremna to i da dokaze...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *