UKRAJINA: Antiruske snage se međusobno sukobljavaju u Kijevu

UKRAJINA: Antiruske snage se međusobno sukobljavaju u Kijevu

2 aprila 2014

140122161912-05-ukraine-protests-horizontal-galleryUkrajinski parlament naredio je danas snagama bezbednosti da razoružaju ilegalno naoružane grupe, a policija je zatvorila bazu organizacije “Desni sektor” u Kijevu.

Nova ukrajinska vlast reagovala je na nasilje koje se u ponedeljak veče desilo u centru Kijeva, kada je pripadnik “Desnog sektora” pucao iz pištolja i ranio tri osobe ispred jednog restorana.

Parlament je podržao predlog u kome se ukazuje na “atmosferu kriminala” i “sistematske provokacije koje strani državljani vrše u jugoistočnim regionima Ukrajine”.

“Parlament naređuje Ministarstvu unutrašnjih poslova i državnoj službi bezbednosti da odmah razoružaju ilegalno naoružane grupe”, navodi se u odluci.

Vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika Aleksandar Turčinov rekao je da oružje mogu da nose samo pripadnici vojske, nacionalne garde i policije. “Ako ne pripadaju njima, onda su to saboteri koji rade protiv Ukrajine”, rekao je Turčinov.

“Desni sektor” je bila najistaknutija grupa na strani demonstranata koja je primenjivala nasilnu taktiku u okršajima sa policojom tokom demonstracija protiv Janukoviča, uključujući bacanje zapaljivih bombi i cigli, paljenje vozila i upotrebu vatrenog oružja.

(Vesti-online.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    OVI INDIJANCI I KAUBOJI SU ME BAŠ NASMEJALI..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *