„УКРАЈИНА ЋЕ КАПИТУЛИРАТИ ТОКОМ…“

„UKRAJINA ĆE KAPITULIRATI TOKOM…“

21 septembra 2023

UKRAJINA mora da se pomiri sa time da će kapitulirati za vreme drugog predsedničkog Džoa Bajdena ili Donalda Trampa – objavio je list The Hill koji je povezan sa Kongresom SAD.

Njegov kolumnista Džozef Bosko prethodnu procenu je dodatno `razradio`:„Čak i ako Bajden ostane na vlasti, Putin ima razloga da bude uveren da će postići svoj geostrateški cilj. A Trampova strategija za Ukrajinu je u suštini politika koju Bajdenova administracija već sledi“.

The Hill je u ovom kontekstu ukazao na odbijanje predsednika SAD da Ukrajini isporuči određene vrste naoružanja. Pa posebno ukazao:

„Postoji mogućnost da Bajden poklekne pod pritiskom republikanaca i nekih demokrata. Zato Ukrajinci moraju da se pomire sa mogućnošću kapitulacije bilo za vreme Trampovog ili Bajdenovog drugog mandata“.

Ništa dobro kijevskom režimu ne predviđa ni bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor koji je uveren da ruska vojska „može da stigne do Kijeva ako bude potrebno za okončanje sukoba“.

„Ruske trupe imaju takve resurse i snagu da ukrajinske oružane snage neće moći da ih zaustave. Rusi shvataju da se sukob možda neće završiti dok ne zauzmu Odesu i započnu marš na Kijev“.

Mekgregor smatra da Vladimir Putin nastoji da izbegne eskalaciju krize kako bi izbegao direktan sukob sa SAD i NATO:

„Putin želi da okonča sukob tako da se veze Moskve sa Zapadom) mogu obnoviti. On čini sve da izbegne destruktivne akcije koje bi to onemogućile. A mi, naprotiv, činimo sve da SAD i EU nikada više nemaju normalne odnose sa Rusijom“.

Ništa utešno za zapadne vazale u Kijevu nema ni u prognozi „visokog zvaničnika jedne od evropskih zemalja G7“ koju je objavila američka novinska agencija Bloomberg.

Jer, njegova prognoza glasi: „Vojni sukob u Ukrajini mogao bi da traje još šest do sedam godina“. A već se potvrđuje „pravilo“: što rat bude duže trajao – to će od Ukrajine manje ostati.

Citirani „visoki zvaničnik“ preneo je, zapravo, „većinsko raspoloženje“ sa večere predstavnika G7 koji su došli na jesenje zasedanje Generalne skupštine UN.

Okupljeni među sobom, kako navodi agencija, nisu krili da će se Ukrajina suočavati sa sve većim problemima zbog nedovoljnih isporuka oružja sa Zapada i sve većih ljudskih gubitaka.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milos says:

    putin ne moze da dobije celu ukr. svestan da proces razdruzivanja odvojio jedan broj zaglupljenih gradjana kojima otkrili koka kolu i grcka letovalista i nesto da raduckaju vise soc. pomoc. i ne treba mu osim strateskih oblasti. one od preda ostavice da se dave u evropskim govnima. putin ce cekati i smenu rezima u parizu i berlinu..

    • spira says:

      Biće da si u zabludi. Nije problem dobiti celu Ukrajnu. Bino je da ne bude previše nastradalih civila. Zaboravljaš da u Ukrajinci su Rusi a ne Poljaci ili Nemci. Rusi sa zadovoljstvom uništavaju NATO centre u Ukrajni. Preko 10.000 Poljaka je ubijeno u Ukrajni Ovako je bolje, melju naciste u Ukrajni dok se ukrajinski narod ne pobunisam protiv jevreja glumca što služi Amerima. Rusi sigurno neće biti milostivi prema Poljacima, Nemcima ili drugima. Olupa će ih kao dete zvečku. Mn

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *