УКРАЈИНА ЋЕ СЕ ПРЕДАТИ – ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВЕСТИ

УКРАЈИНА ЋЕ СЕ ПРЕДАТИ – ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВЕСТИ

16 августа 2023

Неуспеси Оружаних снага Украјине на фронту, довешће до предаје Kијева и одбијања Запада да даље испоручује оружје, изјавио је бивши официр ЦИА, Лари Џонсон, у интервјуу новинару Стивену Гарднеру.

Према речима експерта, у САД се све више говори о поразу украјинске војске на бојном пољу, што заузврат, обесхрабрује жељу да се Оружане снаге Украјине снабдевају оружјем.„Украјина ће у овом случају бити принуђена да се преда, више неће моћи да се бори“, сматра експерт.

Џонсон је подсетио, да су амерички медији нагло променили реторику и престали да са ентузијазмом пишу о „победама” кијевских снага безбедности. Сада сви примећују да контраофанзива не иде по плану Вашингтона, резимирао је бивши званичник америчке Централне обавештајне агенције.

Оружане снаге Украјине отпочеле су 4. јуна активна дејства на јужнодоњецком, артјомовском и пре свега запорошком правцу, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане западном опремом.

Владимир Путин је приметио да непријатељ нема резултата, а да су западни кустоси очигледно разочарани током „контраофанзиве“. Kијеву, према његовим речима, не помаже ни снабдевање оружјем и муницијом, ни слање хиљада плаћеника и саветника.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u