УКРАЈИНА ЋЕ СЕ ПРЕДАТИ – ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВЕСТИ

UKRAJINA ĆE SE PREDATI – ZELENSKI JE DOBIO ZASTRAŠUJUĆE VESTI

16 avgusta 2023

Neuspesi Oružanih snaga Ukrajine na frontu, dovešće do predaje Kijeva i odbijanja Zapada da dalje isporučuje oružje, izjavio je bivši oficir CIA, Lari Džonson, u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

Prema rečima eksperta, u SAD se sve više govori o porazu ukrajinske vojske na bojnom polju, što zauzvrat, obeshrabruje želju da se Oružane snage Ukrajine snabdevaju oružjem.„Ukrajina će u ovom slučaju biti prinuđena da se preda, više neće moći da se bori“, smatra ekspert.

Džonson je podsetio, da su američki mediji naglo promenili retoriku i prestali da sa entuzijazmom pišu o „pobedama” kijevskih snaga bezbednosti. Sada svi primećuju da kontraofanziva ne ide po planu Vašingtona, rezimirao je bivši zvaničnik američke Centralne obaveštajne agencije.

Oružane snage Ukrajine otpočele su 4. juna aktivna dejstva na južnodonjeckom, artjomovskom i pre svega zaporoškom pravcu, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Vladimir Putin je primetio da neprijatelj nema rezultata, a da su zapadni kustosi očigledno razočarani tokom „kontraofanzive“. Kijevu, prema njegovim rečima, ne pomaže ni snabdevanje oružjem i municijom, ni slanje hiljada plaćenika i savetnika.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *