УКРАЈИНА ЋЕ СЕ РАСПАСТИ КАО ЈУГОСЛАВИЈА: Политичар предвиђа даљи развој ситуације

UKRAJINA ĆE SE RASPASTI KAO JUGOSLAVIJA: Političar predviđa dalji razvoj situacije

1 jula 2021

Ukrajina može ponoviti sudbinu Jugoslavije i podeliti se na četiri dela.

„Prema ustavu, prema situaciji u kojoj se nalazimo, generalno moramo da pretpostavimo da ćemo u bliskoj budućnosti teritorijalno više izgubiti“, rekao je bivši poslanik Vrhovne rade Jevgenij Murajev u programu ukrajinske televizije.„Shvatamo da Jugoslavija nije bila poslednja zemlja koja je bila podeljena u prošlom veku, u ovom veku će to najverovatnije biti Ukrajina“, predviđa političar.

Podsetio je da Mađarska, Poljska i Rumunija dosledno ulažu novac u one regije Ukrajine koje smatraju svojim i aktivno dele svoje pasoše Ukrajincima.

„Nismo ekonomski održivi, nismo u mogućnosti da se izdržavamo, nemamo perspektive u budućnosti, živimo na kredit“, primetio je bivši zamenik.

Murajev je podsetio na reči Vladimira Zelenskog da je SSSR navodno bio „agresor“, razumno primetivši da, prema ovoj logici, pet regiona „koje je sovjetska vlada poklonila Ukrajini“ treba vratiti u Evropu.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. šiško says:

    Sad nakon svih avantura nezrelih političara i naci ideologa Ukrajina je u veoma tužnoj poziciji. Jeste, sve liči na jugoslovenski scenario, s tim što su oni u mnogo boljoj situaciji od Jugoslavije, jer iza ledja imaju Rusiju koja im neće dozvoliti da naprave istorijsku grešku ulaskom u EU i nato, a ako bi oni, Ukrajinci, počeli da se pristojno ponašaju prema Rusima, oni bi možda pristali da prime Ukrajinu nazad u sastav Rusije. To bi bilo spasonosno za Ukrajinu, mada nisam siguran da bi bilo mnogo korisno i za Rusiju. Ipak, čini mi se da bi ovaj pokušaj bio vredan malo truda ukrajinskih političara, bez obzira na njihove eventualno negativne procene reagovanja ruske strane na ovakav predlog. Za Ukrajinu je sad nakon svega Rusija jedini spas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *