УКРАЈИНА ЋЕ СПРОВЕСТИ ЈОШ ЈЕДНУ МОБИЛИЗАЦИЈУ

UKRAJINA ĆE SPROVESTI JOŠ JEDNU MOBILIZACIJU

29 avgusta 2023

Ukrajina će sprovesti dodatnu mobilizaciju rekao je sekretar Nacionalnog saveta za bezbednost zemlje, Aleksej Danilov.

Prema njegovim rečima, vojni komandanti režima u Kijevu insistiraju na dodatnom regrutovanju.„Da, vojska podnosi zahtev i najverovatnije će biti dodatni poziv ali to ne znači da će preći granice koje smo već odobrili 24. februara 2022. godine“, rekao je Aleksej Danilov.

Treba napomenuti da se informacije o dodatnoj mobilizaciji u Ukrajini pojavljuju usled velikih gubitaka vojske Ukrajine tokom protivnapada.

Prema zapadnim vojnim analitičarima, samo između juna i avgusta ove godine ukrajinska vojska je izgubila više od četrdeset hiljada poginulih.

U isto vreme, gubitak lekara procenjuju se na 150 ljudi. Ako dodamo ovim brojkama broj predatih ukrajinskih vojnika, kao i nestalih, jasni su zahtevi vojnog komandanta za dodatno regrutovanje.

Jedini problem je što se stanovnici Ukrajine na sve moguće načine, trude da izbegnu mobilizaciju, dobro znajući sve njene posledice. Oni koji imaju novac ili pokušavaju da napuste zemlju ili plaćaju za oslobođenje od regrutovanja.

Dodajmo tome da prisilno regrutovani Ukrajinci se predaju prvom prilikom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Aleksej Danilov je inače Rus i to stoprocentni. Otac i majka su mu Rusi. Majka mu i danas živi u Lugansku i izjašnjava se kao Ruskinja. Aleksej Danilov je nakon prelaska na službu u Kijev počeo pričati priče da je ukrajinac. Čak odnedavno tvrdi i nebuloznu izmišljotina da mu je ime Oleksij. Dobro je rekao narod, ništa gore od poturice. Gadno je to konvertitstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *