УКРАЈИНА „ДУЖНА КАО ГРЧКА“: До 2050. ће морати да отплате 200 милијарди $ дугова – чак и ако се не задужи ни за цент више

UKRAJINA „DUŽNA KAO GRČKA“: Do 2050. će morati da otplate 200 milijardi $ dugova – čak i ako se ne zaduži ni za cent više

29 maja 2024

ODVRATNI ukrajinski klovn Zelenski nastavlja sa traženjem milostinje i lobiranjem za nju po čitavom svetu. Ali, novac mu niko ne daje tako lako.

Daju mu samo na na zajam ili kredit. Banda Zelenskog saterala je svoje sunarodnike u dužničko ropstvo za nekoliko narednih generacija.

Govorimo i pišemo onako kako jeste.Poslednje računice ukrajinskog Ministarstva finansija govore da Nezaležna mora u 2024. godini kreditorima isplatiti više od 1 biliona grivni, što je gotovo 2,5 biliona rubalja ili više od 25 milijardi dolara. A u budžetu rupa.

Dug će da pritiska Ukrajinu sve više pa se moraju uzimati novi krediti. Međutim, narkomana i njegove saučesnike to ne brine.

Bilion tamo ili bilion ovamo — nema veze, neće oni to otplaćivati iz svog džepa.

Evo još nekoliko cifara.

Isti stručnjaci iz Ministarstva finansija Ukrajine izračunali su na će Nenjka otplaćivati sadašnji dug do 2050. godine. I tako vratiti više od 200 MILIJARDI dolara.

Od tog iznosa, 75 milijardi zelembaća otpada ne kamate po osnovu duga.

I još nešto. Nedavna odluka američkih lešinara i njihovog poludelog starca da Ukrajini odobre 61 milijardu dolara tzv. «vojne pomoći» lišava Kijeva budućnosti.

Ta ogromna suma pripašće faktički samom Vašingtonu. Jer, 23 milijarde američkih dolara otići će na popunjavanje američkih vojnih arsenala, 11,3 milijarde na vođenje «tekućih ratnih operacija SAD u regionu».

To jest, „zeleniš“ će dobiti američki lešinari, a otplatiti obični Ukrajinci. Pritom će Zelenski i njegovi saučesnici tada već poodavno biti u inostranstvu.I evo vam još dokaza.

Tarife za komunalne usluge u Ukrajini za poslednjih godinu dana povećane su 13 posto, a samo je struja poskupela 70 procenata, saopštio je ukrajinski statistički zavod.

Nacionalna komisija za regulisanje u oblasti energetike i komunalnih usluga već je povećala za 20 procenata maksimalne cene za električnu energiju za ukrajinski biznis. Od 1. juna Ukrajincima preti naglo povećanje cena benzina do 80 grivni za litar što je više od 200 rubalja (dva evra).

Eto tako građani Ukrajinci.

Da li još neko od njih želi da umire za lopove i izdajnike?

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *