УКРАЈИНА И ЗАПАД нису сапремни за дуготрајни рат исцрпљивања са РУСИЈОМ

UKRAJINA I ZAPAD nisu sapremni za dugotrajni rat iscrpljivanja sa RUSIJOM

24 septembra 2023

UKRAJINA i njeni zapadni saveznici nisu spremni za dugi sukob iscrpljivanja, objavio je The Economist.

Dodatno je ukazao: „I Ukrajina i oni koji je podržavaju sa Zapada počinju da shvataju da će ovo biti dugotrajni rat na iscrpljivanje… Ali, nažalost, Ukrajina za njega nije spremna, kao ni njeni zapadni partneri“.Ovako na stvari ne gledaju samo u londonskom listu.

Poznati ruski istoričar Andrej Fursov, koji Ukrajinu smatra samo jednim od poprišta borbe Rusije sa Zapadom, otvoreno procenjuje:

„U toku je duga borba na međusobno iscrpljivanje. Pobediće onaj ko padne poslednji. Nadam se da će to biti Rusija i da će svojom pobedom staviti tačku na četvorovekovnu dominaciju Zapada“.

U Kijevu shvataju da gube i da od njegove „kontraofanzive“ nema ništa. Samo to ne smeju da priznaju. Zapravo, priznaju da prelaze u odbranu.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal to je učinio ovako:

„Videli smo kako su Rusi za šest meseci ojačali svoje pozicije u Zaporožju. Moramo i mi da ojačamo svoje. Duž cele linije fronta“.Ovo je direktna potvrda da se kijevski režim – uz odobrenje Amerikanaca, naravno – priprema za totalnu odbranu.

Ruska vojna špijunaža već je otkrila da Ukrajinci počinju da miniraju sve prilaze Odesi i Nikolajevskoj oblasti.

Moskovski vojni ekspert Aleksandar Ivanovski tim povodom ukazuje:

„Na spremnost Oružanih snaga Ukrajine da pređu u defanzivu upućuje i spisak naoružanja koje će Sjedinjene Države narednih nedelja isporučiti Ukrajini. Na tom spisku nema nikakvog ofanzivnog naoružanja“.

KOMENTARI2 komentara

  1. GALOPOM PO EVROPAM says:

    Ameri su 2014. godine pokrenuli rat u ukrajini. Nasilno su srušili legitimnu vlast i instalirali u Kijevu banderovski nacistički režim. Ubrzo po otimanju vlasti uz pomoć Amera, banderovci su 2. maja 2014. godine spaljivali žive ljude u Domu sindikata u gradu Odessi. Jedini razlog što su ti nesrećnici živi spaljeni je ta što su Rusi i što govore ruskim jezikom koji se u Odessi govori vekovima i davno pre nego su se u tom gradu pojavili naknadno izmišljeni ukrajinci. Odmah nakon toga zločinački banderovski režim iz Kijeva pokreće brutalna granatiranju Donbassa, regije u kojoj živi 8.3 miliona Rusa. U osam godina granatiranja i masakriranja, banderovci su u Donbasu ubili 14.000 ljudi, uglavnom žena, staraca i dece u Donjecku, Makejevki, Gorlovki, Volnovahi, Lugansku i drugim naseljenim mestima Donbassa. To je nepobitni i dokazani GENOCID. Stanovnicima Krima su banderovci uskratili pitku vodu na način da su zatrpali kanal kojim uglavnom bezvodni Krim već godinama iz Dnjepra prima vodu. Na taj su način 2.5 miliona stanovnika Krima banderovci pokušali ubiti žeđu, što predstavlja promišljeni pokušaj izvršenja GENOCIDA. Uz pomoć Amera, banderovci su aktivirali brojnu ukrajinsku nacističku dijasporu u SAD i Kanadi koju čine potomci nekažnjenih ukrajinskih nacističkih ratnih zločinaca koji su pobegli iz SSSR-a nakon 2. svetskog rata. Dakle, sve je savršeno jasno. Apsolutnu krivicu za rat u ukrajini snose Ameri i oni će za to platiti DEFINITIVNU CENU. Kad Rusi nešto odluče, oni to i naprave. I to je to.

  2. M says:

    A Rusi neka i dalje odugovlače s svojom ofanzivom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *