УКРАЈИНА кренула на Донбас!

UKRAJINA krenula na Donbas!

16 decembra 2018

Pripadnici ukrajinske vojske pokušali su da se približe položajima Donjecke Narodne Republike (DNR) na severu, izjavio je portparol Narodne milicije Danil Bezsonov.

„Naši posmatrači blagovremeno su identifikovali neprijatelja koji se približavao i paljbom iz malokalibarskog oružja ga naterali da odustane od izvršenja zadatka“, rekao je Bezsonov.U sukobu je ranjeno pet pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Ranije je DNR saopštila da su ukrajinske bezbednosne snage prebacile četiri aviona Su-25. Bezsonov nije isključio mogućnost da bi napadači mogli da iskoriste lovce za ofanzivu u sklopu koncentrisanog raketno-vazdušnog napada.

Predstavnik Narodne milicije je istakao da su jedinice protivvazdušne odbrane DNR spremne da unište avijaciju ukrajinske vojske na bezbednoj udaljenosti.

Prethodno je ukrajinska vojska u Donbas prebacila 60 jedinica tenkova i oklopnih vozila u oblast Gorlovke.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Unijatsko-katoličko-jevrejske pijandure napali Ruse ??? Kad god je rat-kladi se na Ruse, staro pravilo, to znaju svi koji su napali Rusiju.

 2. Miraš says:

  Napad na severu bio je u području sela Verhnetoreckoe (između Jasinovate i Gorlovke) i još severnije kod Svetlodarska (Debaljcevo). "Naši posmatrači brzo su identifikovali približavanje neprijatelja, uvučeni su u klopku, i upotrebom lakog naoružanja primorani su ne samo da odustanu nego primorani su u panično begstvo" rekao je predstavnik vojnog odseka Danijel Bezsonov. Tokom neuspelog pokušaja napada ranjeno je pet vojnika VSU. Ostatak je pobegao, ostavljajući svoje ranjene drugove na bojnom polju. Primetno je "opšte aktiviranje neprijatelja", bilo je pokušaja da detaljno istražuju položaje narodne milicije, uključujući i korišćenje bespilotnih letelica. Ne treba zaboraviti da ukrajinski vojska povećala je svoju snagu u pravcu Gorlovke sa 60-tenkova. ... Na jugu Doljecek republike u Berđansk je prebačeno tih 5 ukrajinskih aviona (Su-25).

  • Miraš says:

   ... Na jugu Donjecke republike ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *