УКРАЈИНА КРИЈЕ СВЕ О КОНТРАОФАНЗИВИ…. ЕВО ЗАШТО!

UKRAJINA KRIJE SVE O KONTRAOFANZIVI…. EVO ZAŠTO!

3 maja 2023

Kijev drži u tajnosti detalje svog prolećnog kontranapada zbog mogućeg curenja informacija koje bi mogle dovesti u opasnost njihove pozicije na bojnom polju, piše Politico pozivajući se na neimenovane izvore u Evropi.

„Zvaničnici su izjavili da su njihove ukrajinske kolege citirale navodno curenje tajnih dokumenata od pripadnika Nacionalne garde iz države Masačusets, Džeka Tejseire kao jedan od razloga zašto Kijev izbegava razmenu informacija o kontranapadu, uključujući i datume, gde i koliko vojnika planira da pošalje na pozicije za sprovođenje operacije“, navodi se u izveštaju.Predstavnik Saveta nacionalne bezbednosti SAD Džon Kirbi u razgovoru za izdanje izjavio je da nedostatak informacija pre početka kontranapada neće biti iznenađenje za Vašington.

Ranije je američki televizijski kanal CNN, pozivajući se na neimenovani izvor blizak Vladimiru Zelenskom, izvestio da je Kijev izmenio „neke vojne planove“ zbog curenja tajnih dokumenata koji opisuju stanje ukrajinskih snaga, njihove pozicije, zalihe oružja i procene gubitaka.

Pentagon istražuje curenje materijala u društvenim mrežama, koje nazivaju procurelim dokumentima američke obaveštajne službe, u kojima se, između ostalog, opisuje stanje ukrajinskih snaga i planovi SAD i NATO-a za njihovo jačanje.

U Moskvi nije isključeno da je došlo do ciljanog ubacivanja dezinformacija. Kako je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, SAD su strana u konfliktu i, suštinski, vode hibridni rat protiv Rusije, u kojem mogu biti i slični trikovi.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    Bacanje prašine i bajke o ofanzivi armije koja je rasturena da bi se sprečio ruski prodor i kupilo vreme.Ali mislim da su rusi već provalili to.Onaj voz nije imao 200 tona da je imao od kramatorska ne bi otalo ništa.Osim toga takve količine se ne transportuju u jednom ešalonu.Podmetnuli su priču o 200 t.itd ali mislim da su rusi procenili efekte i izvukli zaključke.Ukr.vojska je nesposobna da se POMERI,osim municije oni umaju svirepu krizu goriva,propagande slike ih odaju sasvim nesvesno.Definitivno mislim da ukr.armija nije sposobna za bilo kakve veće OZBILJNE ofanzivne oparacije,oni mogu da krenu,svako može da juriša na cev,ali rezultati su ono što se računa a ne broj mrtvih.

  2. Paja says:

    Besmislenog li naslova !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *