Украјина нема никакве шансе против армије Новорусије!

Ukrajina nema nikakve šanse protiv armije Novorusije!

25 avgusta 2015

armiya_novorossii_opolchenie 4554Kada je slavila Dan nezaležnosti (nezavisnosti) Ukrajina je nastavila sa gomilanjem trupa i ratne tehnike duž „linija razdvajanja“ u Donbasu.

Kao i prethodnih dana: dovlače se – tenkovi, haubice, višecevni raketni bacači…

Kako tvrdi vojni ekspert Boris Rožin, Ukrajinci su najveća pojačanja skoncentrisali u „sektoru M“ – između Dokučajevska i Jeljonovke – i tu se može očekivati „najjači prvi udar“, ukoliko Kijevski režim narednih dana naredi napad na Donjecku Republiku.

Odatle bi, smatra Rožin, mogao uslediti i pokušaj proboja prema granici sa Rusijom. Sa zadatkom da se na njom uspostavi kontrola.

On ukazuje da je ukrajinski Generalštab svoje najbolje jedinice izveo na buduće linije fronta protiv Donjecke Republike. Drugim rečima: glavna meta udara je DNR, mada su Ukrajinci skoncentrisali ozbiljne snage i za napad na Lugansk i Slavjanoserbsk.

Rožin procenjuje da vojne doktrine DNR i LNR imaju „uslovni kontraofvanzivni karakter. Zato njihovi vojni vrhovi znatan deo mehanizovanih snaga drže u drugim linijama mogućeg fronta što Ukrajinsku armiju onemogućava da „pročita“ njihove namere i planove.

Rožin procenjuje da su sve tri strane trenutno na vrhuncu svojih mogućnosti i pripravnosti za rat i naglšava da su narednih 5-7 dana najpodesniji za otpočinjanje vojnih dejstava.

On smatra da je velika verovatnoća prelaska dosadašnjih čarki u „manevarsku fazu ratovanja“, pri čemu će prva krenuti Ukrajina. Međutim, njene mogućnosti da uništi DNR i LNR nisu ni izdaleka dovoljne.

Kijevske snage, u najboljem slučaju, mogu zaći 15-25 kilometara na teritoriju DNR ili LNR, ali će onda morati da se nose sa rezervnim snagama Novorosije na neutvrđenim pozicijama.

Direktor moskovskog Centra za stratešku konjunkturu, Ivan Konovalov, ocenjuje da ukrajinska armija nema nikakve šanse protiv armija DNR i LNR.

Konovalov posebno ukazuje da su armije Novorosije ne samo potpuno spremne da dočekaju ukrajinski napad: „U njima više ne ratuju ustanici. To su odlično naoružane profesionalne armije sa jakim komandnim sastavom. Zato protivnik takvih armija nema nikakve šanse“.

Nemački list Tagesspiegel napisao je, inače, da Ukrajinu čekaju „vruća jesen i zima za smrzavanje“.

Jer, Ukrajina može bankrotirati već u oktobru, a inflacija galopira ka 50 odsto na kraju godine.

(fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. tinman19 says:

    Ukrajina stradava ni kriva ni dužna. Tako isto je prošla čitava istočna Evropa, sve što su dohvatili rusi je ostalo uništeno i upropašteno. To isto čeka Ukrajinu, rusi će je uništiti i upropastiti. To su već jedanput napravili, pobili nekoliko miliona ukrajinaca zato što su im oteli sav urod s njiva. Rusi mrze ukrajince, a ovi to nisu ničim zaslužili.

  2. LADY GAGA says:

    Obrišite predhodni komentar jednog očito ustaškog govneta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *