УКРАЈИНА ПАДА У ДРУГИ ПЛАН?!

UKRAJINA PADA U DRUGI PLAN?!

30 juna 2023

Francuski predsednik Emanuel Makron napustio je samit EU u Briselu, na kojem se razgovaralo o Ukrajini, zbog nemira u sopstvenoj zemlji, a ruski mediji navode da će Kijev i njegovi interesi biti gurnuti u drugi plan ako EU bude imala nerede i masovne sukobe na svom tlu.

Lideri zemalja EU okupili su se na dvodnevnom samitu u Briselu kako bi razgovarali o nizu ekonomskih i političkih pitanja, ali i o Ukrajini. Međutim, ovoga puta Ukrajina je otišla u drugi plan, barem za Francusku, navodi ruska Carigrad TV.Predsednik Emanuel Makron napustio je samit i otkazao konferenciju za novinare. Povod su bili neredi u Francuskoj nakon policijskog ubistva 17-godišnjeg tinejdžera marokansko-alžirskog porekla.

Pojedini mediji navode da Ukrajina u ovim okolnostima više nije glavna tema u Briselu gde su sinoć, takođe, izbili neredi, uz pozive na mrežama da se „solidarišu“ i sprovedu „isti scenario“ kao u Francuskoj,

Posmatrači upozoravaju da bi Kijev, u slučaju destabilizacije na tlu Evrope, mogao da ostane bez značajnije finansijske i vojne pomoći.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista Bre says:

    Zapadni narodi su robovi, na neki način situirani robovi, kao nekad što su američki crni robovi oslobođeni i postali slobodni robovi. Naravno, posle nekoliko decenija i svi ostali Amerikanci su im se pridružili, a po istom sistemu i svi narodi Zapadne Evrope, a danas i Istočne Evrope. Kada Zapadni narodi shvate da se ništa ne može postići strogo kontrolisanim i dozvoljenim demokratskim paljevinama, da na kraju i posle svakog štrajka ili demonstracija samo spale svoje lemuzine, popale svoje male radnjice gde kupuju jeftinu robu i ulice kojima vladari ne hodaju i ne koriste ih, kada shvate šta rade pogrešno, onda tek treba očekivati neku veću pobunu. Ovako demonstriraju već više od pola veka bez ikakvog rezultata. Čak i kad shvate šta treba da urade, trebaće im vreme, masa, organizacija, naoružanje...I još pola veka, ali samo ako shvate. Za sada, od tih demonstracija nema ništa i Ukrajina neće biti "zanemarena" jer Zapadni narodi naprosto ne shvataju gde greše još uvek. Takve demonstracije mogu da promene nešto u slabašnim i rastrojenim državicama kao što je bila Srbija posle NATO bombardovanja, gde su promene bile tragične i još razornije nego NATO bombardovanje, može čak i Francuska da prođe slično, ali kao neko opšte rešenje ove demonstracije su samo ispucavanje niskih strasti i frustracija i ni jednom do sada nisu dali nikakve rezultate. Osim malo glavobolje plaćenoj robovlasničkoj policiji.

  2. Petrovgrad says:

    Nekada grad svetlosti, sada grad logorske vatre. Bas lepo osvetljene ulice Pariza.

  3. VRSK says:

    Ovi što blokiraju mostove i puteve u Srbiji hitno da odu u Pariz da urade isto “protiv nasilja”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *