УКРАЈИНА ПОДИГЛА БОРБЕНУ ГОТОВОСТ: Цела флота на мору

UKRAJINA PODIGLA BORBENU GOTOVOST: Cela flota na moru

4 decembra 2018

Svi brodovi i čamci granične službe Ukrajine podignuti su u borbenu gotovost nakon incidenta na Crnom moru i uvođenja ratnog stanja u Ukrajini, izjavio je načelnik granične službe Ukrajine Petro Cigikal.

„Svi brodovi i čamci Državne granične policije stavljeni su u punu borbenu gotovost. Praktično, čitava flota danas je na moru“, rekao je Cigikal za televiziju UATV.On je istakao da je formirana pomorska regionalna uprava.

Ranije su u borbenu gotovost podignuti pripadnici Službe bezbednosti i odredi i jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

U vezi sa uvođenjem ratnog stanja u određenim oblastima zemlje nakon incidenta na Crnom moru, jedinice i vojni odredi Zajedničkih snaga Ukrajine stavljene su u punu borbenu gotovost. Predsednik Petro Porošenko obećao je da neće ograničavati prava i slobode građana i neće vršiti delimičnu mobilizaciju, iako je to predviđeno ukazom. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost da bi potencijalna odluka o uvođenju ratnog stanja u nekim oblastima Ukrajine mogla da predstavlja pretnju za eskalaciju u Donbasu.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. raikkonen says:

  koja flota??..onaj metalolom?..hahaha, ovi naciukropi koji su instalirani od strane nacikravarije i su u valikoj manjini resili da ih rusi gadjaju preciznim oruzjem, dovoljno je da ih raznese kad su na okupu u drzavnoj radi i problem ukraine bice resen za sva vremena!

 2. Vojna i ojdesve says:

  Arno...

 3. Barakuda says:

  Konstantno pričaju o borbenoj gotovosti, daj napadnite već jednom, šta čekate, vojnici se smrzavaju....????

  • Deda Micko says:

   Pola vojske im je vec pocrkalo u dubokom snegu, Ukrajinci -- stare p...

 4. Deda Micko says:

  Dajte sliku Vajcmana u vojnickom odelu, da vidim da je spreman umreti, sa cokoladom u ustima. Svaki pacov dize vojsku na Rusiju.

 5. Miraš says:

  Porošenko će stvarno biti ratni predsednik sa produženim mandatom zbog rata. Ukrajinska Rada 26 novembra izglasala je ratno stanje ne na 60 dana kao što je predložio Porošenko, nego na 30 dana do 26.12.2018. godine. Istog dana Rada je potvrdila da će izbori u Ukrajini biti održani 31.03.2019. godine. Mislili su da su tako rešili problem, baš su jako bili naivni u Radi tog dana. Izigraće Porošenko i Ukrajinsku radu i sve svoje političke rivale. Krvoločni panda napraviće eskalaciju sukoba u Ukrajini u narednim danima ili nedeljama i ratno stanje biće produženo. Nešto loše će se desiti, naravno neće biti tih izbora u Ukrajini 31.03.2019. godine.

 6. Deda Micko says:

  Specijalne trupe pod hitno u Krajinu i Vajcmanu metak u cello. Pa nek se pusi. Sojgu, radis li nesto ili samo ides na pecanje?

  • Deda Micko says:

   Ispravka> ... u Ukrajinu...

 7. Roy says:

  Jedan ruski borbeni avion to sve smlati i potopi dok si trepno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *